Страдало дете у Новом Саду, у КЦВ збринуто 30 пацијената

Последице јучерашњег невремена и олује у Новом Саду, током које је погинуло 12-огодишње дете, тек јутрос се виде, јавља извештач Танјуга. Услед последица јаког невремена страдало је 12-огодишње дете, за сада није познато да ли је реч о струјном удару или удару грома, то ће показати обдукација која је хитно наложена. Хитна помоћ је покушала реанимацију, али нажалост безуспешно.

Током ноћи је у Клиничком центру Војводине збринуто 30 пацијената. Пала је једна трафика у којој се налазила радница, њу су спасили ватрогасци и још није познато у каквом је стању, пошто се чека информација од Хитне помоћи.

Симбол Новог Сада, дрво Копривић старо 150 година, које је било под заштитом државе као споменик природе прве категорије, није издржало олују и срушило се. Било је обарања стабала у скоро свим деловима града, што је проузроковало велике гужве у саобраћају. Дежурне екипе су радиле целу ноћ како би главне саобраћајнице биле проходне за саобраћај.

У насељу Детелинара пао је кран, а кровна конструкција Новодског сајма обрушила се на део Хајдук Вељкове улице и она је и даље блокирана за саобраћај. Ради се на отклањању те штете. У појединим приградским насељима и даље нема струје и ради се на томе да тај проблем буде решен. Ту су летели црепови, кровови, лимови, оштећена је школа у Новом насељу. Одваљене су и градске аутобуске станице, билборди, саобраћајни знаци. Штета од невремена ће тек бити утврђена.

Највеће последице у Војводини

Највеће последице невремена претрпела је Војводина посебно је погођена Бачка Паланка и Нови САД, а значајна штета причињена је и у Футогу, Темерину, Зрењанину али и у Београду, Пожаревцу и другим градовима Србије.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Припадници МУП, Сектора за ванредне ситуације  имали су највише интервенција у Новом Саду и Бачкој Паланци, где су спасили пет лица, међу којима и жену која је радила у киоску на који је пало дрво, као и двоје деце која су се налазила у колима на које је такође пало оборено стабло.

БОНУС ВИДЕО:

УГРОЖЕНА БЕЗБЕДНОСТ ЉУДИ И ЖИВОТИЊА: Муње парају небо изнад Београда

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".