Stradalo dete u Novom Sadu, u KCV zbrinuto 30 pacijenata

Posledice jučerašnjeg nevremena i oluje u Novom Sadu, tokom koje je poginulo 12-ogodišnje dete, tek jutros se vide, javlja izveštač Tanjuga. Usled posledica jakog nevremena stradalo je 12-ogodišnje dete, za sada nije poznato da li je reč o strujnom udaru ili udaru groma, to će pokazati obdukacija koja je hitno naložena. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali nažalost bezuspešno.

Tokom noći je u Kliničkom centru Vojvodine zbrinuto 30 pacijenata. Pala je jedna trafika u kojoj se nalazila radnica, nju su spasili vatrogasci i još nije poznato u kakvom je stanju, pošto se čeka informacija od Hitne pomoći.

Simbol Novog Sada, drvo Koprivić staro 150 godina, koje je bilo pod zaštitom države kao spomenik prirode prve kategorije, nije izdržalo oluju i srušilo se. Bilo je obaranja stabala u skoro svim delovima grada, što je prouzrokovalo velike gužve u saobraćaju. Dežurne ekipe su radile celu noć kako bi glavne saobraćajnice bile prohodne za saobraćaj.

U naselju Detelinara pao je kran, a krovna konstrukcija Novodskog sajma obrušila se na deo Hajduk Veljkove ulice i ona je i dalje blokirana za saobraćaj. Radi se na otklanjanju te štete. U pojedinim prigradskim naseljima i dalje nema struje i radi se na tome da taj problem bude rešen. Tu su leteli crepovi, krovovi, limovi, oštećena je škola u Novom naselju. Odvaljene su i gradske autobuske stanice, bilbordi, saobraćajni znaci. Šteta od nevremena će tek biti utvrđena.

Najveće posledice u Vojvodini

Najveće posledice nevremena pretrpela je Vojvodina posebno je pogođena Bačka Palanka i Novi SAD, a značajna šteta pričinjena je i u Futogu, Temerinu, Zrenjaninu ali i u Beogradu, Požarevcu i drugim gradovima Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije  imali su najviše intervencija u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gde su spasili pet lica, među kojima i ženu koja je radila u kiosku na koji je palo drvo, kao i dvoje dece koja su se nalazila u kolima na koje je takođe palo oboreno stablo.

BONUS VIDEO:

UGROŽENA BEZBEDNOST LJUDI I ŽIVOTINJA: Munje paraju nebo iznad Beograda

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".