Немачка полиција упозорила је грађане у берлинским насељима Клајнмахов, Телтов и Штансдорф у Берлину да воде рачуна јер улицама шета одбегла дивља животиња. Према незваничним информацијама, животиња је убила једну дивљу свињу, што је наводно и снимио један пролазни и видео објавио на Твитеру.

Верује се да је у питању лавица. Пет ловаца са пушкама које имају метке за успављивање тражи дивљу звер и ради све да што пре лоцира животињу. 

Акција потраге за одбеглом животињом почела је око поноћи, а власти су ангажовале и два хеликоптера, пише Билд.

Још увек није јасно одакле је животиња дошла. Прво је саопштено да је највероватније побегла из циркуса, међутим, полиција је саопштила да ниједан зоолошки врт и циркус нису пријавили нестанак животиња.

Сви који имају информације о животињи, треба да контактирају најближу станицу у Берлину. Надлежни су замолили грађане да не паниче, него да смирено реагују у случају да виде звер. 

Ово упозорење немачке полиције изазвало је бес међу грађанима, који су у неверици: "Пробудила сам се и сазнала да је полиција све алармирала и разгласила да лав бежи по мом насељу (Берлин, Немачка). Треба да држим пса у стану. Какво је ваше јутро?", један је од коментара на Твитеру. 

БОНУС ВИДЕО: