Истраживање Америчког центра за јавно здравље се позабавило се утицајем сланине на здравље, а један од разлога због којег се тврди да ова намирница ипак није тако лоша је то што не садржи угљене хидрате, већ само масти.

Када је реч о гојењу, угљени хидрати су најопаснији, а не масти, тако да сланина у умереним количинама неће допринети гојењу. С друге стране, даће вам доста енергије.

Фото: Профимедиа

 

 

Добра ствар је што сланина садржи и доста протеина, који су веома важни за здраву исхрану, али и за кожу, кости, косу. Осим тога, уколико уз оброк поједете мало сланине, дуже ћете бити сити, баш због тих протеина које садржи.

Поред свега тога, сланиница садржи и доста витамина из комплекса витамина Б, који су јако важни за имуни систем, а поред тога садржи и цинк.

Фото: Профимедиа

 

 

Све то не значи да на сланину сада треба да навалите као на зелену салату, али далеко од тога да је ова намирница лоша по здравље – једино на шта треба да пазите је количина, као и уосталом код свих намирница.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".