Снажно невреме захватило је данас Загреб где је јак ветар чупао дрвеће, носио кровове, а обилна киша поплавила је улице. Снимљен је трагичан тренутак у којем олујно невреме у Улици Баруна Филиповића руши дизалицу с човеком у њој, а надлежни Службе покушавају да га извуку.

- Све линије хитних служби су презаузете. Позивамо да зовете само у случају крајње нужде и опасности за живот - објавила је Ватрогасна јединица Загреб на својој "Фејсбук" страници.

 

 

Како преносе медији, у главном граду Хрватске живот су изгубиле две особе.

Над градом су се надвили црни облаци, јак ветар је носио чак и кровове и обарао стабла. У граду Запрешићу је тотални хаос.

Метеоролози су за данас најавили локално обилније пљускове с грмљавином, снажне налете ветра, а могућ је и град.

Нова и снажна олуја стигле је у Хрватску из Словеније, где је Агенција за животну средину прво је издала црвено упозорење само за западне и централне крајеве, а потом и за целу Словенију.

Невреме прате веома јаки удари ветра, а у 15 часова најгоре је било у околини Рибнице, где је изражена олујна ћелија с градом.

 

 

 

Разлог честих невремена овог лета је неуобичајено јак висински ветар, који је лети обично знатно слабији. Притом се јаки ветрови преклапају с великом атмосферском нестабилношћу, што доводи до стварања јачих и дуготрајнијих олуја, преносе хрватски медији.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".