Путем ове апликације грађани могу да плате градски превоз, али и да виде где се налази свако возило, тачније, колико је станица удаљено од ваше локације. Поред тога, имаћете у виду и колико минута треба возилу да стигне до ваше локације.

Апликација може да се скине преко "Гоогле Плаy“, а доступна је и на енглеском језику. Ипак, за сада је доступна само корисницима Андроид телефона. Грађани који користе "Ипхоне телефоне" запитали су се када ће апликација бити доступна и за ове телефоне.

Из Града Београда кажу да се то може очекивати данас или сутра.

Фото:принтскрин/Београд плус

 

- Град Београд је све урадио и доставио апликацију. Међутим, постоји процедура када је реч о ИОС-у и зато се чека њихово одобрење које је неопходно. Такође, код "Аппле стора и "АппГаллерy-а" постоји процедура, услови су испуњени само се чека одобрење њихових опретаивних система да омогуће грађанима да могу да скину апликацију - појаснили су оданде.

Подсетимо, појавиле су се и незваничне или "лажне" апликације, које воде ка СМС наплати карата или користе друге доступне податке о јавном превозу, али не и приказ наиласка аутобуса у реалном времену.

БОНУС ВИДЕО:

САМО ЗА ЖЕНЕ - У Карачију представљени аутобуси искључиво за превоз припадница лепшег пола

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".