Виши суд у Београду усвојио је предлог чланова породице убијених у масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" да се сав новац којим располаже отац дечака-убице са Врачара пренесе у депозит јавног извршитеља.

Истовремено, суд је наложио Народној банци Србије да изврши трансфер новца како је наложено.

Новац ће до висине имовинско-правних захтева оштећених (чланова породице убијених) бити у депозиту јавног извршитеља, где ће се чувати до правоснажног окончања кривичног поступка, потврђено је Куриру.

Фото: АТА имагес, Н. Ж., З. Јовановић,

 

 

То значи да ће сав новац с рачуна те породице бити трансферисан у депозит јавног извршитеља. Против тог решења дозвољена је жалба али она не задржава извршење решења.

Подсетимо, отац дечака-убице са Врачара налази се у притвору због сумње да је починио тешко дело против опште сигурности. Његовој супрузи, односно мајци дечака, суд је забранио да иједну непокретност у њиховом власништву стави под хипотеку или прода. То се односи и на аутомобил регистрован на њено име.

До одлуке суда дошло је тако што је адвокат девет породица, чија су деца убијена, у њихово име захтевао ту меру јер се страховало да окривљени осујетити или знатно отезати наплату. Заплењено је онолико колико је потребно да се обезбеде захтеви породица убијене деце.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: