Viši sud u Beogradu usvojio je predlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da se sav novac kojim raspolaže otac dečaka-ubice sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja.

Istovremeno, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo.

Novac će do visine imovinsko-pravnih zahteva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Kuriru.

Foto: ATA images, N. Ž., Z. Jovanović,

 

 

To znači da će sav novac s računa te porodice biti transferisan u depozit javnog izvršitelja. Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba ali ona ne zadržava izvršenje rešenja.

Podsetimo, otac dečaka-ubice sa Vračara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti. NJegovoj supruzi, odnosno majci dečaka, sud je zabranio da ijednu nepokretnost u njihovom vlasništvu stavi pod hipoteku ili proda. To se odnosi i na automobil registrovan na njeno ime.

Do odluke suda došlo je tako što je advokat devet porodica, čija su deca ubijena, u njihovo ime zahtevao tu meru jer se strahovalo da okrivljeni osujetiti ili znatno otezati naplatu. Zaplenjeno je onoliko koliko je potrebno da se obezbede zahtevi porodica ubijene dece.

(Kurir)

BONUS VIDEO: