Ова двадесетдвогодишњакиња представљаће Холандију на 72. избору за Мис света у Салвадору, а Рики је ушла и у историју, будући да је прва трансродна жена која је освојила ову титулу у Холандији, пише ТМЗ.

И док је Рики тријумфовала као најлепша Холанђанка, прва пратиља је Натали Могбелзада, а друга пратиља Хабиба Мостафа.
 

Рики Валери ће бити и друга трансродна особа која је учествовала на избору за Мис света, будући да је пре ње ту прилику имала Шпанкиња Ангела Понсе 2018. године.

 

@harry.rodzz Rikkie Valerie tiene 22 años. La competencia de Miss Universo 2023 se celebrará en diciembre en El Salvador. 🇳🇱👑🔥🏳️‍⚧️ #missnederland #rikkie #rikkievalerie #missnetherlands #transwomen #transgender #transwomenarewomen #missuniverse #nederland #missHolanda #missuniverso #pageant #viral #beautypageant #fyp ♬ sonido original - Harry.Rodz

Велика је заговорница права младих жена и посебно се залаже за оне које су наишле на одбацивање од стране својих породица, приликом промене пола. Рики је истакла и да је њена порука та да је од суштинске важности да свако буде оно што истински јесте, а жели да покрене промене које ће омогућити свакоме да се не стиди свог идентитета, пише Нилсенрепорт.

Појам "трансродне особе" говори да се не ради о жени, а такмичење за мис је такмичење жена.

С друге стране наша јавност о овоме има опречно мишљење, те ово сматрају дискриминација жена, као што је и дискриминација када се особа која је биолошки мушкарац такмичи у спорту са биолошким женама. Те, "Wоке" култура преузима све полуге утицаја и води у тоталну декаденцију.

Које је ваше мишљење о томе?

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".