Ova dvadesetdvogodišnjakinja predstavljaće Holandiju na 72. izboru za Mis sveta u Salvadoru, a Riki je ušla i u istoriju, budući da je prva transrodna žena koja je osvojila ovu titulu u Holandiji, piše TMZ.

I dok je Riki trijumfovala kao najlepša Holanđanka, prva pratilja je Natali Mogbelzada, a druga pratilja Habiba Mostafa.
 

Riki Valeri će biti i druga transrodna osoba koja je učestvovala na izboru za Mis sveta, budući da je pre nje tu priliku imala Špankinja Angela Ponse 2018. godine.

 

@harry.rodzz Rikkie Valerie tiene 22 años. La competencia de Miss Universo 2023 se celebrará en diciembre en El Salvador. 🇳🇱👑🔥🏳️‍⚧️ #missnederland #rikkie #rikkievalerie #missnetherlands #transwomen #transgender #transwomenarewomen #missuniverse #nederland #missHolanda #missuniverso #pageant #viral #beautypageant #fyp ♬ sonido original - Harry.Rodz

Velika je zagovornica prava mladih žena i posebno se zalaže za one koje su naišle na odbacivanje od strane svojih porodica, prilikom promene pola. Riki je istakla i da je njena poruka ta da je od suštinske važnosti da svako bude ono što istinski jeste, a želi da pokrene promene koje će omogućiti svakome da se ne stidi svog identiteta, piše Nilsenreport.

Pojam "transrodne osobe" govori da se ne radi o ženi, a takmičenje za mis je takmičenje žena.

S druge strane naša javnost o ovome ima oprečno mišljenje, te ovo smatraju diskriminacija žena, kao što je i diskriminacija kada se osoba koja je biološki muškarac takmiči u sportu sa biološkim ženama. Te, "Woke" kultura preuzima sve poluge uticaja i vodi u totalnu dekadenciju.

Koje je vaše mišljenje o tome?

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".