„РТС као прва љубав“

    • Док сам студирала, размишљала сам да бих могла да се бавим водитељским послом и тада сам питала комшију, који је био редитељ у РТС-у, да ли код њих постоје неки конкурси, где бих ја могла да се пријавим. Испоставило се тада, да су после не знам колико година, тражили нова лица за „Јутарњи“ програм. Ја сам била једна од 10-15 које су прошле у ужи круг. Одабрали су ме поред још младих девојака и тако сам почела телевизијску каријеру – каже Сања и открива како је настала идеја за њену ауторску емисију „Магазин Ин“.

ФОТО:К1

 

   • Дуго сам радила „Јутарњи“ на РТС-у. За време бомбардовања сам све време радила петком. Чак сам и ону ноћ када је погођен РТС, радила. Односно возач је дошао по мене у 2.30х, да ме вози на посао, а само двадесетак минута раније је погођена зграда. Та ситуација је била превелики стрес за моју породицу. Мојој баки се тада одузела рука, која јој се никада није вратила. То јутро сам исто сервисирала програм, који се емитовао из „Сава центра“. Цело бомбардовање сам радила петком. Са РТС-а сам отишла, не зато што сам ја то желела, већ зато што су постојали људи, који су почели да ме много критикују. Замерали су ми да се много смејем као водитељ „Јутарњег“ програма и да то није примерено националној телевизији. Рекли су ми да не смем да носим светле боје. Наишла сам на велико шиканирање тих неких људи, који су били део уредништва РТС-а након бомбардовања. Они су мене тим својим критикама отерали и хвала им на томе, јер ја никада не би имала своју ауторску емисију, да није било њих – каже Сања и додаје:

    • У тренутку када сам ја водила Јутарњи програм и зарађивала свој хонорар, који никада нисам добила, уследио је позив од Зорана Предића да пређем на „Yу инфо канал“, јер му се допала моја харизма и начин на који комуницирам са камером. Тада сам му рекла да ћу да пробам да направим своју ауторску емисију и захвалила сам му се на шанси и поверењу које ми је указао. Заједно са Весном Дедић, која ми је пуно помогла, селе смо у неку кафану и слагале „Магазин ин“, правиле смо како треба да изгледа. Однела сам концепт Предићу и тако је све почело – каже Сања и открива који гост јој никада није био у емисији.

    • Здравко Чолић ми никада није био гост. Радиле смо само прилоге, али у студију никада није био. Звала сам када сам дошла на ТВ Пинк, никада није рекао да неће, али није се догодио тај тренутак да се он појави

 

 

За прелазак на телевизију Пинк, највеће заслуге има Бошко Јаковљевић 

    • Бошко Јаковљевић ми је упутио позив те 2003. године да пређем на ТВ Пинк. Свидела му се моја емисији и како ја то радим, па је желео да ме предложи својим тадашњим уредницима. У априлу сам прешла и много ми је лепо. Поред „Магазина ин“, тада ми је пружена шанса да заједно са Бошком водим емисију покојног Минимакса, који се тада разболео. Када се вратио са боловања, уследио је позив за емисију „Све за љубав“, која је такође оставила велики печат у мојој каријери – каже популарна водитељка.

Захваљујући емисији „Све за љубав“, Сања је учврстила пријатељство са Миланом Калинићем, али  је тада упознала и свог, сада већ бившег супруга Александра Ухрина.

Фото: АТА имагес

 

    • Александра сам упознала једног лета, када сам ушла у монтажу како би видела неке секвенце из емисије. Када сам га угледала, помислила сам „Боже, па где се овај човек крио све ове године“. Била је то љубав на први поглед. Кроз посао смо се зближили. Проводили смо време углавном причајући телефоном, јер сам ја много путовала. Не знам када је био први тренутак када смо се пољубили и почели да се забављамо. Убрзо смо почели и да живимо заједно, остала сам трудна и након рођења Страхиње, решили смо да се узмемо. Венчали смо се врло необично, на путу до аеродрома, ишли смо у Париз, кумови су нам били мој и његов рођени брат – испричала је Сања своју необичну љубавну причу, а онда открила и због чега је дошло до развода након десет година брака.

    • Била сам емотивна спонзоруша. Ја сам се удала искључиво из љубави и Страхиња је настао из исте те љубави. Растали смо се, јер су се временом угасиле емоције, путеви су нам се разишли, уверења о животу у двоје су почела да нам се разликују. Вероватно је почео и да му смета тај мој јавни живот, јер сам ја пре свега једна амбициозна жена. Верујем да му није било пријатно да му жена буде јавна личност. Имала сам увек његову подршку и пратио је ту моју амбиционозт, али једноставно смо почели да схватамо да то више није то. Често му је сметала моја наивност и што су људи користили мој положај и име да би остварили неки свој циљ – каже Сања и додаје: 

    • Борили смо се да брак успе, али једноставно није могло више. Емотивно смо се растали пре пар година, али нисмо желели да се разведемо док све не посложимо да Страхиња буде срећан. Није било безболно, али дете није ништа примећивало, јер смо ми време проводили заједно. Трудили смо се максимално да то функционише како треба. Имам ту привилегију да је Александар заиста добар отац и одлично се слажемо и о свему се договарамо. Заједничко нам је старатељство, па је дете подједнако и са мамом и са татом. Свакога дана комуницирамо једнако, као када смо били у браку – закључила је Сања Маринковић у емисији „Преживели“ на телевизији К1.

(К1)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".