Још као дечак је маштао о томе да постане свештеник. Ни на крај памети му тада није било да ће зарађивати милионе снимајући филмове и изводећи по живот опасне сцене.

Фото: Профимедиа

 

Иако има двојнике, већину захтевних сцена жели да одради сам јер га то јако забавља. С 19 године је глумио у филму "Вечна љубав" и схватио да је ипак глума његов животни позив.

Прославила га је улога у филму "Топ Гун" из 1986., чији је други наставак изашао прошле године. Запажене улоге биле су му и у "Кишном човеку" и "Рођен 4. јула", за коју је добио и Златни глобус за најбољег глумца и био номинован за Оскара.

хттпс://пин.ит/7гКОеВБ

Тајни агент Итан Хант у филму "Немогућа мисија" био је већ у неколико наставака, а сматрају га 8. најуспешнијим глумцем у САД-у те једним од најбољих у свету.

Ипак, осим у филмовима, праву драму гледали смо и у његову приватном животу. Женио се два пута, први пут за глумицу Мими Роџерс (67), с којом је био у браку три године, која га је и увела у сајентологију.

хттпс://пин.ит/6бФОЕзЈ

Затим је од 1990. до 2001. био с глумицом Никол Кидман (56). С њом је усвојио двоје деце, ћерку Изабелу Џејн (30) и сина конора (28).

Фото: Профимедиа

 

Након развода с Никол, 2006. је судбоносно 'да' рекао глумици Кејти Холмс (44), која је од њега млађа 16 година. У браку су били шест година, а добили су ћерку Сури Круз, с којом Том већ годинама не комуницира. Њено име на хебрејском значи принцеза, а на персијском црвена ружа.

Глумица је била католкиња, али је због Тома прешла на сајентологију у јуну 2005. године. Трећи брак му је пропао зато што је био опчињен Сајентолошком црквом.

Чим је Кејт остала трудна, купио је кућни ултразвук и пратио напредак бебе. Лекарима који су водили трудноћу то је сметало.

Најгоре је било Кејт и то у тренуцима кад је постајала мајка. Морала је потпуно да ћути током порођаја и да ни у ком сличају не више и не испушта гласне крике, јер тада према сајентолошкој цркви, мора да буде апсолутна тишина. Верује се да жена која прича и вришти док рађа, може да наштети принови.

Проблеми су почели недуго након што је девојчица напунила 2 године, јер је Кејти схватила да ће Том хтети да малену одгаја као сајентолошкињу, те је убрзо затражила развод. Тома је то потпуно унишило и наљутило, па их је избацио из свог живота тако да нема више никакав контакт с ћерком, која је овог пролећа напунила 17 година.

Поред љубавног живота и односа са ћерком, Круз је био на мети критика и због беспотребних операција којима је готово уништио свој лик. Прозивали су га да личи на веверицу, а тек је недавно виђен у природнијем издању у односу на раније.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".