Još kao dečak je maštao o tome da postane sveštenik. Ni na kraj pameti mu tada nije bilo da će zarađivati milione snimajući filmove i izvodeći po život opasne scene.

Foto: Profimedia

 

Iako ima dvojnike, većinu zahtevnih scena želi da odradi sam jer ga to jako zabavlja. S 19 godine je glumio u filmu "Večna ljubav" i shvatio da je ipak gluma njegov životni poziv.

Proslavila ga je uloga u filmu "Top Gun" iz 1986., čiji je drugi nastavak izašao prošle godine. Zapažene uloge bile su mu i u "Kišnom čoveku" i "Rođen 4. jula", za koju je dobio i Zlatni globus za najboljeg glumca i bio nominovan za Oskara.

https://pin.it/7gKOeVB

Tajni agent Itan Hant u filmu "Nemoguća misija" bio je već u nekoliko nastavaka, a smatraju ga 8. najuspešnijim glumcem u SAD-u te jednim od najboljih u svetu.

Ipak, osim u filmovima, pravu dramu gledali smo i u njegovu privatnom životu. Ženio se dva puta, prvi put za glumicu Mimi Rodžers (67), s kojom je bio u braku tri godine, koja ga je i uvela u sajentologiju.

https://pin.it/6bFOEzJ

Zatim je od 1990. do 2001. bio s glumicom Nikol Kidman (56). S njom je usvojio dvoje dece, ćerku Izabelu DŽejn (30) i sina konora (28).

Foto: Profimedia

 

Nakon razvoda s Nikol, 2006. je sudbonosno 'da' rekao glumici Kejti Holms (44), koja je od njega mlađa 16 godina. U braku su bili šest godina, a dobili su ćerku Suri Kruz, s kojom Tom već godinama ne komunicira. NJeno ime na hebrejskom znači princeza, a na persijskom crvena ruža.

Glumica je bila katolkinja, ali je zbog Toma prešla na sajentologiju u junu 2005. godine. Treći brak mu je propao zato što je bio opčinjen Sajentološkom crkvom.

Čim je Kejt ostala trudna, kupio je kućni ultrazvuk i pratio napredak bebe. Lekarima koji su vodili trudnoću to je smetalo.

Najgore je bilo Kejt i to u trenucima kad je postajala majka. Morala je potpuno da ćuti tokom porođaja i da ni u kom sličaju ne više i ne ispušta glasne krike, jer tada prema sajentološkoj crkvi, mora da bude apsolutna tišina. Veruje se da žena koja priča i vrišti dok rađa, može da našteti prinovi.

Problemi su počeli nedugo nakon što je devojčica napunila 2 godine, jer je Kejti shvatila da će Tom hteti da malenu odgaja kao sajentološkinju, te je ubrzo zatražila razvod. Toma je to potpuno unišilo i naljutilo, pa ih je izbacio iz svog života tako da nema više nikakav kontakt s ćerkom, koja je ovog proleća napunila 17 godina.

Pored ljubavnog života i odnosa sa ćerkom, Kruz je bio na meti kritika i zbog bespotrebnih operacija kojima je gotovo uništio svoj lik. Prozivali su ga da liči na vevericu, a tek je nedavno viđen u prirodnijem izdanju u odnosu na ranije.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".