Није реткост да се у филмовима и серијама поткраду грешке, али мало ко од публике то примети.

Међутим, има оних којима сваки детаљ запада за око, те примете и најситније пропусте.

Ипак, нису само мале грешке присутне у неким од култних остварења, већ је било и великих, чак и недопустивих грешака.

Недавно је интернетом кружио видео снимак из "Пријатеља" на ком се види велика грешка коју су направили током снимања и монтирања.

 

@mumandmore4 I know there is so many mistakes in friends but I have never seen this one before. #friends #friendsobsession #friendsmistakes #tvmistakes #omg ♬ original sound - Mum+Wifey🧶

 

Наиме, у питању је сцена у којој Фиби и Моника, односно Лиса Кудроу и Кортни Кокс, разговарају, а у једном тренутку поред Лисе више није Кортни, већ нека потпуно друга жена.

Грешке у дебитантском редитељском остварењу Драгана Бјелогрлића "Монтевидео, Бог те видео" нису могле да покваре општи утисак о филму, али сцену туче између Милоша Биковића и Виктора Савића покварили су клима-уређаји који се виде у позадини, као и солитери у неколико кадрова.

И филмови "Бој на Косову" и "Ми нисмо анђели" имају грешке које вероватно никада нисте приметили.

Грешке су се поткрале и у неким страним остварењима. Најупечатљивије су оне у филмовима "Пирати са Кариба" и "Гладијатор".

 

 

Наиме, ркламирање брендова је строго забрањено или дебело наплаћивано, а управо се то десило чувеном Џонију Депу у филму "Питати са Кариба". Он је тада изрекламирао "Адидас" на крајње несвакидашњи начин.

Када је у питању "Гладијатор" Јутјуб канал "Тхе Магнум" пронашао је неколико грешака у овом филму. Током једне све види се лик који је у модерној одећи, носи фармерке и мајицу.

БОНУС ВИДЕО: