Ово је још једна инспиративна љубавна прича као ниједна друга, која нас подсецћа да ако двоје људи деле посебну везу, ништа не може да уништи њихову љубав, чак ни време.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

„Он је био моја прва љубав. Он је био моја права љубав.” Овако Жана описује човека са којим је била присиљена да раскине пре 43 године. Али на срецћу, љубав овог пара је записана у звездама, а годинама касније успели су да се поново споје, па чак и венчају.

Међутим, када је Жана завршила школовање за медицинску сестру и започела посао који је од ње захтевао да путује на велике удаљености и да често ради ноћне смене од по 12 сати, тешко је виђала Стивена који није имао аутомобил.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

Признала је: "Била сам потпуно преплављена свиме."

Жана је даље објаснила: „Цела ова ситуација поприлично је утицала на мене, поготово што је мајка прекинула сваки контакт са мном, а била сам јако везана за своју породицу."

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

И упркос томе што је њена мама била разлог зашто је морала да остави љубав свог живота, није могла тек тако да се одрекне своје породице.

Пар је чак разговарао о могуцћности венчања, али Жана се плашила да се обавеже. Објаснила је: „Изгубила бих целу породицу."

Немајуцћи другог избора осим да прекине њихову везу, Жана се присећа како је стајала крај телефона у соби за медицинске сестре, у болници у којој је тада радила, и тада је саопштила тешке вести Стивену у слушалицу. Рекла му је: "Волим те, али једноставно не могу да наставим са нашом везом."

Изненадни раскид био је поражавајуцћи за Стивена и оставио га је запањеног и без речи. То је такође био тежак крај за Жану, и прогањао ју је годинама. Она признаје: „Тада сам зажалила, био ми је страшан начин на који сам то урадила, али сам то урадила."

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

Свако је живео своје животе до 2021. године, када је Жана, која је тада већ била пензионисана удовица, која је након мајчине смрти, почела да тражи Стивена. Али упркос њеним напорима, није успела да га пронађе преко друштвених мрежа.

"Није било апсолутно никаквог трага о њему", рекла је Жана.

На срецћу, у априлу 2021, Жана је наишла на адресу Стивенове нецћаке и послала јој је писмо. Нећака ју је обавестила да је Стивен у старачком дому, а онда је решила да узме ствар у своје руке.

Жана је телефонирала у старачки дом и распитивала се за Сивена. Жана је затим написала још једно писмо Стивену, али није добила одговор. Када је поново позвала, медицинска сестра ју је обавестила да он није у могуцћности да комуницира преко телефона.

Тада је решила да отпутује да га посети.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

"Морала сам да знам, да ли је добро, да ли је ожењен, да ли ми је опростио што сам га оставила?", испричала је Жана у својој исповести.

Када је коначно ушла у његову собу, Стивен ју је одмах препознао и изговорио њено име, док су му сузе текле низ лице. Признала је: „Знала сам да ме и даље воли."

Неколико месеци касније, Жанаје Стивена довела у своју кућу, а он је открио: „Она је дивна. Она је моје срце и душа. Желим да увек живим са њом."

Стивен је убрзо запросио Жану и њих двоје су се венчали у заједничком дому пред око 65 пријатеља и чланова породице.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

Срецћна млада потврђује: „ Коначно можемо да проведемо остатак живота заједно правецћи планове. Узела је и Стивеново презиме за које је признала: „Желела сам га дуго времена“.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".