Дари Борун је пре четрнаест година родила Вирсавију која је постала права интернет сензација. Стање у ком се ова девојчица налази назива се Кантрелова пенталогија и јавља се код једног од милион новорођенчади. Срце се уместо унутар грудног коша налази испод коже.

Фото:Профимедиа

 

Млада Вирсавија суочила се са бројним изазовима због ретког стања које је оставило њено срце незаштићено због одсуства грудног коша и трбушних мишића. Током трудноће, лекари су упозорили њену мајку Дари да је мало вероватно да јој ћерка преживети трудноћу или порођај. Упркос суморној прогнози, њена непоколебљива љубав према свом нерођеном детету приморала ју је да настави са трудноћом.

Данас, ова изванредна млада девојка ужива у свом животу, бавећи се типичним активностима које одговарају њеним годинама. „Она је заиста чудо и волим такву каква јесте. Она је апсолутно јединствена. Она јесте једна у милион“, истиче Вирсавијина мајка.

Фото:Профимедиа

 

Дари Барун је поносно поделила слике своје ћерке голих груди на Инстаграму. Ове слике су приказале Вирсавијино откривено срце. Дари је вероватно црпела снагу из своје живахне девојчице, која обожава плес, цртање, јахање понија и слушање Бијонсе.

Да би заштитила своје срце, Вирсавииа увек носи меку одећу. Дари каже: „Волим своју ћерку такву каква јесте. Тако ју је Бог створио, али не желим да се ово стање деси другој деци уколико се може спречити. Подржавам рад НХЛБИ истраживача да наставе са истраживањем овог ретког стања и можда пронађу начин да га излече.

Фото:Профимедиа

 

Вирсавијино здравствено стање је познато као Пенталогија Кантрела и погађа само једно дете од милион. Занимљиво, њено срчано стање јој не изазива никакав бол нити омета њене свакодневне активности. Упркос способности да се бави редовним активностима, Вирсавија мора да буде изузетно опрезна да не би повредила груди, јер би то могло представљати значајан ризик за њено потпуно незаштићено срце испод површине коже. Да би заштитила свој витални орган од оштећења, она марљиво носи покривач за груди ради заштите.

Фото:Профимедиа

 

Мајка каже: „Вирсавији није лако да живи са срцем на спољној страни груди јер је заиста изложено и крхко, пошто је тик испод површине коже. Понекад и мени и њој може да се јави анксиозност кад сазнам колико је рањива." Упркос томе што је свесна значајних ризика повезаних са својим стањем, девојчица живи нормално.

Она истиче: „Понекад може бити тешко када ми је ниво кисеоника низак, и тад осећам вртоглавицу. Међутим волим да будем активна и да певам и плешем са својим пријатељима.”

Вирсавииа до сада добија велику подршку својих фанова на Инстаграму који њену причу називају истинском инспирацијом. Она додаје: „Моје срце је другачије, али то ме чини потпуно јединственом и волим то. Сјајно је видети како родитељи подржавају своју децу и препознају њихову јединственост упркос њиховим разликама. На пример, друга девојчица — мала Луна је имала огроман невус на рођењу, али је њена мајка учинила све да буде уверена да је лепа и своју јединствену особину претворила у извор поноса и радости.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".