Ovo je još jedna inspirativna ljubavna priča kao nijedna druga, koja nas podsecća da ako dvoje ljudi dele posebnu vezu, ništa ne može da uništi njihovu ljubav, čak ni vreme.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

„On je bio moja prva ljubav. On je bio moja prava ljubav.” Ovako Žana opisuje čoveka sa kojim je bila prisiljena da raskine pre 43 godine. Ali na srecću, ljubav ovog para je zapisana u zvezdama, a godinama kasnije uspeli su da se ponovo spoje, pa čak i venčaju.

Međutim, kada je Žana završila školovanje za medicinsku sestru i započela posao koji je od nje zahtevao da putuje na velike udaljenosti i da često radi noćne smene od po 12 sati, teško je viđala Stivena koji nije imao automobil.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

Priznala je: "Bila sam potpuno preplavljena svime."

Žana je dalje objasnila: „Cela ova situacija poprilično je uticala na mene, pogotovo što je majka prekinula svaki kontakt sa mnom, a bila sam jako vezana za svoju porodicu."

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

I uprkos tome što je njena mama bila razlog zašto je morala da ostavi ljubav svog života, nije mogla tek tako da se odrekne svoje porodice.

Par je čak razgovarao o mogucćnosti venčanja, ali Žana se plašila da se obaveže. Objasnila je: „Izgubila bih celu porodicu."

Nemajucći drugog izbora osim da prekine njihovu vezu, Žana se priseća kako je stajala kraj telefona u sobi za medicinske sestre, u bolnici u kojoj je tada radila, i tada je saopštila teške vesti Stivenu u slušalicu. Rekla mu je: "Volim te, ali jednostavno ne mogu da nastavim sa našom vezom."

Iznenadni raskid bio je poražavajucći za Stivena i ostavio ga je zapanjenog i bez reči. To je takođe bio težak kraj za Žanu, i proganjao ju je godinama. Ona priznaje: „Tada sam zažalila, bio mi je strašan način na koji sam to uradila, ali sam to uradila."

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

Svako je živeo svoje živote do 2021. godine, kada je Žana, koja je tada već bila penzionisana udovica, koja je nakon majčine smrti, počela da traži Stivena. Ali uprkos njenim naporima, nije uspela da ga pronađe preko društvenih mreža.

"Nije bilo apsolutno nikakvog traga o njemu", rekla je Žana.

Na srecću, u aprilu 2021, Žana je naišla na adresu Stivenove necćake i poslala joj je pismo. Nećaka ju je obavestila da je Stiven u staračkom domu, a onda je rešila da uzme stvar u svoje ruke.

Žana je telefonirala u starački dom i raspitivala se za Sivena. Žana je zatim napisala još jedno pismo Stivenu, ali nije dobila odgovor. Kada je ponovo pozvala, medicinska sestra ju je obavestila da on nije u mogucćnosti da komunicira preko telefona.

Tada je rešila da otputuje da ga poseti.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

"Morala sam da znam, da li je dobro, da li je oženjen, da li mi je oprostio što sam ga ostavila?", ispričala je Žana u svojoj ispovesti.

Kada je konačno ušla u njegovu sobu, Stiven ju je odmah prepoznao i izgovorio njeno ime, dok su mu suze tekle niz lice. Priznala je: „Znala sam da me i dalje voli."

Nekoliko meseci kasnije, Žanaje Stivena dovela u svoju kuću, a on je otkrio: „Ona je divna. Ona je moje srce i duša. Želim da uvek živim sa njom."

Stiven je ubrzo zaprosio Žanu i njih dvoje su se venčali u zajedničkom domu pred oko 65 prijatelja i članova porodice.

FOTO:Youtube/CBS Sunday Morning

 

Srecćna mlada potvrđuje: „ Konačno možemo da provedemo ostatak života zajedno pravecći planove. Uzela je i Stivenovo prezime za koje je priznala: „Želela sam ga dugo vremena“.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".