Меси је у Париз стигао уз незапамћену помпу. Представљен је као највеће појачање у историји клуба, међутим, након огромне еуфорије уследило је незадовљство.

Челници клуба нису добили оно оно што су очекивали на терену. Меси је бледа сенка оног играча из Барселоне - изгубљен и невидљив на терену. На лоше партије надовезали су се и проблеми са повредом, па је против Лила изведен из игре због предострожности, а онда је пропустио два меча.

Међутим, све то га није спречило да прихвати позив репрезентације Аргентине.

У клубу из престонице Француске су бесни због његове одлуке.

"Не пристајемо да пустимо у репрезентацију играча који код нас није физички спреман или који је у фази рехабилитације. Није логично и нема смисла. Оваква ситуација тражи да дефинишемо ствари с ФИФА", рекао је спортски директор Леонардо, преноси "Ле Парисијен".

Ипак, Парижани не могу да спрече Месија да игра за Аргентину, јер су пристали на све што је тражио како би га летос довели у своје редове. Тако су прихватили и клаузулу у којој се наводи да је репрезентација Аргентине приоритет.

Меси може да игра за Гаучосе кад год пожели и ПСЖ га у томе не може спречити.

Аргентина ће у овом циклусу одграти два велика дербија у квалификацијама. Најпре ће 13. новембра гостовати Уругвају, а четири дана касније у госте им долази највећи ривал Бразил предвођен Месијевим клупским колегом Нејмаром.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".