Mesi je u Pariz stigao uz nezapamćenu pompu. Predstavljen je kao najveće pojačanje u istoriji kluba, međutim, nakon ogromne euforije usledilo je nezadovljstvo.

Čelnici kluba nisu dobili ono ono što su očekivali na terenu. Mesi je bleda senka onog igrača iz Barselone - izgubljen i nevidljiv na terenu. Na loše partije nadovezali su se i problemi sa povredom, pa je protiv Lila izveden iz igre zbog predostrožnosti, a onda je propustio dva meča.

Međutim, sve to ga nije sprečilo da prihvati poziv reprezentacije Argentine.

U klubu iz prestonice Francuske su besni zbog njegove odluke.

"Ne pristajemo da pustimo u reprezentaciju igrača koji kod nas nije fizički spreman ili koji je u fazi rehabilitacije. Nije logično i nema smisla. Ovakva situacija traži da definišemo stvari s FIFA", rekao je sportski direktor Leonardo, prenosi "Le Parisijen".

Ipak, Parižani ne mogu da spreče Mesija da igra za Argentinu, jer su pristali na sve što je tražio kako bi ga letos doveli u svoje redove. Tako su prihvatili i klauzulu u kojoj se navodi da je reprezentacija Argentine prioritet.

Mesi može da igra za Gaučose kad god poželi i PSŽ ga u tome ne može sprečiti.

Argentina će u ovom ciklusu odgrati dva velika derbija u kvalifikacijama. Najpre će 13. novembra gostovati Urugvaju, a četiri dana kasnije u goste im dolazi najveći rival Brazil predvođen Mesijevim klupskim kolegom Nejmarom.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".