Филм "Лепота порока" Живка Николића стекао је статус култног, а 1986. године када је била премијера овог остварења изазвао је бурне реакције.

Радња филма прати брачни пар из заостале црногорске средине који одлучује да напусти свој крај и оде на приморје. Том приликом Јаглика, чији је лик тумачила Мира Фурлан, упознаје двоје туриста, ослобађа се стега које су је до тада пратиле и уживоту и са њима се препушта страстима.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS

 

 

Улоге страних туриста припале су Алену Нурију и Инес Поповић Котман. Ален Нури, француски глумац, познат је домаћој публици јер је осамдесетих година остварио неколико запажених улога у југословенским филмовима.

Инес Котман била је фото-модел, а улога у филму "Лепота порока" је једина коју је забележила. Како се њена каријера касне одвијала мало је података, у то време истакла је да јој је филм "само тренутна преокупација".

У једном од својих интервјуа говорила је да није одрасла у слободној средини, али да је успела ипак да то постане.

 

Фото: В. Данилов

 

 

- Одговор бих најрадије поткрепила стихом из песме Граце Јонес, оним који је мени посебно врло драг и који често спомињем. Он гласи: "Доинг wхат И'м доинг, феелинг оут оф плаце", или слободније преведено: "Радим оно што волим, а живим изнад и изван средине која ме окружује"
- причала је некада за Yугопапир.

- То ми је животно гесло које ми барем привидно омогућава интимну изолацију од бескрупулозности одређених људи, од појединих толико неугодних, али нажалост честих, свакодневних животних ситуација, којима је жена што се бави овим послом, у средини каква је наша, неминовно изложена. Можда је то само привремен и и реалан бег из сурове стварности, али мени се учинио делотворним, тако да упорно следим тај свој принцип.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS

 

 

Признала је да је као девојчица била другачија и да је тек временом успела да изгради механизме одбране.

- Мени су снимања и објављивања мојих фотографија нешто посве нормално и не осећам никакве промене. То је саставни део живота који живим, а будући да сам већ рекла да живим интензивно према споља, не узбуђујем се кад видим своју обнажену фотографију - којег ли глупог израза! - на насловној страници неког часописа - причала је давних година Инес.

БОНУС ВИДЕО: