На плажи у Сутомору извађена је из воде змија која је, како је судећи по слици, дугачка неколико метара.

Аутори странице упитали су кориснике те друштвене мреже да ли се на основу фотографије може видети која је врста змије у питању.

Један од корисника Инстаграма одговорио је да реч о рибарици, чији је латински назив Натриx тесселлата, додавши да се ради о "врсти смука који је вероватно из околног потока доспео у море", међутим други окарактерисали овај "улов" као "ужасан, застрашујући и језив".

Шта је Рибарица и кога напада?

Рибарица је неотровна водена врста. Рибарица се примарно храни рибом, као што се може и закључити из самог назива врсте, па се због тога најчешће среће у слатким и бракичним (полусланим) водама. Ретко, као у овој ситуацији, може се десити да водене струје или осека повуку неку јединку из реке у море.

Рибарице не преферирају слану воду због немогућности да вишак соли елиминишу из организма. У Јадранском и Средоземном мору не живе морске змије.

Морске змије поседују један од најјачих отрова, али упркос томе важе за неагресивне и скоро да никад нису ујеле пливаче, већ углавном рибаре који их током вађења мрежа нагазе или случајно ухвате голом руком. 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".