- Апликација је практично готова, али се чека да се поставе ГПС уређаји у 2.000 аутобуса - истакао је Шапић гостујући на ТВ Прва. - Очекујемо да апликација заживи почетком јула, а новитет је да ће путници имати могућност да купују карту кредитном картицом, у самом превозу. Дакле, када уђете у аутобус, уколико нисте купили карту ни путем поруке ни на киоску ни на апликацији, приђете том апарату, изаберете карту коју желите и прислоните своју кредитну картицу. Изаћи ће вам одштампана карта и у сваком возилу биће по један такав уређај.

Током лета, биће омогућена куповина карата и на више од 300 трафика широм града. Први човек престонице најавио је набавку 500 нових аутобуса и 100 трамваја док се, како је рекао, за набавку тролејбуса ради стручна анализа. Процењује се да ли је исплативије купити тролејбусе или нове аутобусе.

- Нови систем наплате карата у јавном градском превозу биће заокружен током лета, после чега ће Београђани имати један од најефикаснијих, најпоузданијих, а уједно и најјефтинијих система у Европи. Од Београђана тражим мало стрпљења и мислим да сам показао добру намеру смањењем цена карата и увођењем СМС плаћања. Када ГПС систем буде радио на одговарајући начин, сигурно неће бити могуће да се појаве три аутобуса заредом, а да их после нема дуже време. Након свега тога окренућемо се потпуној обнови возног парка, а мој је план да у наредних годину и по до две године купимо 500 нових аутобуса - поручио је Шапић.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".