Сок од нане се припрема од свежих листова и гранчица биљке нане. Пре припреме потребно их је добро опрати да би уклонили прљавштину и штеточине са листова. У зависности од количине сока коју желите да припремите, можете повец́ати количину састојака. Домаћи сок је најбоље чувати на хладном месту. Наведена количина састојака довољна је за око 5 л сока од нане.

Састојци:

300 гр свеже нане (менте)
5-6 кашика шећера
3 кесице лимунтуса
3 л воде
3 кг шећера
Сок од нане најбоље је да чувате у стакленим флашама  

Foto:Printskrin/YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

 

Припрема:

Свежу нану сперите сахладном водом како би уклонили прашину са ње. Потом је ситно исеците маказама или ножем. Уситњену нану помешајте са 5-6 кашика шећера и лимунтусом и добро изгњечите рукама. Све прелијте са 3л воде и оставите да одстоји 24х.Након што смеша одстоји, процедите је и добијену течност сипајте у другу посуду.

Foto:Printskrin/YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

 

У течност додајте шец́ер и све измешајте да се шец́ер добро раствори. Оставите да одстоји 24 сата и мешајте сваких 4 - 5 сати. Након што се течност слегне, процедите је у велику чинију. Сипајте воду и све добро измешајте. Добијени сок сипајте у стаклене флаше и затворите чепом. Можете одмах да га конзумирате.

(БОНУС ВИДЕО): 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".