Пред нама су дани када ће већи део коже бити изложен туђим погледима, па је важно да у рутину неге уврстите хранљиви пилинг. Направите онај на бази лимуна и будите поносни на изглед свог тела.

Прави се веома једноставно, од три кашике лимуновог сока, корице једног лимуна, шоље белог шећера и три кашике кокосовог уља. Ако све то већ имате у кухињи, нема разлога да већ данас не направите овај делотворан, мирисан пилинг.

Foto:Profimedia

 

Познато је да витамин Ц који се налази у лимуну помаже да тен буде уједначен. Његова корица даје пилингу зрнасту текстуру али и детоксикује кожу. Кокосово уље је природни серум. Лако и дубоко продире у слојеве коже, дајући јој додатни сјај.

Нарендајте корицу, па додајте лимунов сок, затим и бели шећер. У то умешајте и кокосово уље, кашику по кашику, док не постигнете жељену конзистенцију. Пилинг би требало да буде довољно густ како би се задржао на телу.

Фото: Профимедиа

 

Нанесите мешавину по целом телу и оставите да одстоји 15 минута. Затим је темељно утрљавајте да бисте се решили мртвих ћелија коже. Када је потпуно скинете са тела, истуширајте се топлом водом. Пилинг користите најмање једном недељно и кожа ће бити лепа и блистава, а ви спремни да обучете купаћи костим.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".