Глумци кажу да је велика привилегија кад одмах на почетку каријере деле кадар са глумачким легендама.

То стално понавља и Мирка Васиљевић, која је са само 15 година у серији "Љубав, навика, паника" (2005) играла са Секом Саблић (Вера) и Николом Симићем (Мића). 

Мирка, која је у једној од најпопуларнијих српских серија играла Јану, открила је бројне тајне са снимања ситкома редитеља Слободана Шуљагића.

- Ако сам нешто у животу мрзела, била је то песма "Мирка" Ђорђа Балашевића. Родитељи су ми је стално певали када сам била мала и задиркивали ме. Због тога је уопште нисам волела. Николи је та песма била баш симпатична и када смо почели да снимамо серију, сваки дан када бих дошла на сет он би почео да певуши рефрен: "Мирка, љубави једина моја ти". Због њега сам је заволела и увек када је чујем подсети ме на њега - почиње Мирка за Информер.

Никола Симић преминуо је новембра 2014. године, а младој глумици ће чувени Мића остати у сећању и због многих савета о послу.

- Сваки пут када бих почела да глумим и млатарам рукама, он би ме васпитно шљепнуо преко дланова и рекао: "Не глуми рукама, већ главом". То је један од значајнијих савета које сам усвојила - прича Мирка и објашњава шта јој је редитељ Шуљагић рекао када јој је понудио улогу:

- Питао ме је да ли сматрам да могу да изнесем Јањин лик с обзиром на то да сам била веома млада и неискусна, јер сам пре тога глумила само у филму "Ми нисмо анђели 2". Рекао ми је да се не прихватам посла ако мислим да не могу, јер ако не одглумим добро, могу да упропастим и Секу и Николу. Као из топа сам рекла: "Могу"! Тако је све почело.

Мирка истиче да због те серије годинама не једе сендвиче.

- Сада кад видим сендвиче, одмах ме асоцирају на серију јер су нам их стално доносили током снимања. Смучили су ми се и од тада их више не једем - признаје глумица.

Васиљевићева каже да је често на сету учила заједно са својом телевизијском сестром Маријом Каран, која је у то време била на трећој години Факултета драмских уметности.

- Сећам се да је једном спремала испит из дикције и да је на снимање донела скрипте из којих је учила. Седела сам заједно с њом и ишчитавала текст и тако сам усавршавала своју глуму и говор - завршава причу Мирка.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: