- Када свирамо те песме његове које је он изводио заиста маестрално попут "С намером дођох у велики град", тада су највећи бакшиши - рекао је Софронијевић што су и његове колеге потврдиле, а потом је Кодић испричао како је на једном наступу у Истанбулу добио огромну суму новца и то директно "на главу"!

- То је било у Истанбулу. Наступао сам са Шабаном Шаулићем, али сам изводио и свој соло. Један човек, Пазарац који је живео у Истанбулу ми је пришао током извођења песме "Кад погледам с бедема видим диван град, мој завичај Нови Пазар", буквално ми сипао 20.000 или 30.000 евра на главу - рекао је Кодић и додао:

- Али ја немам проблем ни да се вратим са свирке са 100 евра, само ако је дружење са колегама и гостима добро и ако има добре свирке.

Фото: АТА имагес

 

Иначе, суседи популарног хармоникаша Аце Софронијевића кажу да музичар скоро да нема приватан живот јер га последњих година сви траже, али да због тога убира плодове рада у новцу.

Док му млађе комшије завиде на популарности и заради, старији кажу да није вредно протраћити живот у раду.

- Његово васпитање је прво на шта помислимо када чујемо његово име. Заслужио је то што је постао толико тражен и што зарађује добро. Виђам га како стално јури и жури, али не може и јаре и паре, каже старија госпођа.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: