Глумица је створила заједницу пуну љубави и разумевања са својом биолошком и усвојеном децом. Када су у питању њене ц́ерке, Шајло и Захара, Анђелина је са сваком од њих развијала јединствен однос, а разлог за то лежи у њиховом различитом детињству и одрастању.

Захара се суочила са изазовним одрастањем, а борила се и са озбиљним здравственим проблемима.

Од тренутка када су се упознале, одмах се створила јака веза међу њима и Захара је брзо постала део Анђелининог живота, а у јулу 2005. глумица је званично усвојила девојчицу. Она је тада имала само седам месеци.

Фото:Профимедиа

 

 

Међутим, на почетку је било доста потешкоц́а. Само неколико сати након што је мала Захара крочила у свој нови дом, Анђелина је осетила да нешто није како треба. Беба тешка само 4 килограма брзо је одведена на лекарски преглед. А вести су биле шокантне – Захара је од рођења патила од тешке потхрањености и мучила се са бактеријском инфекцијом.

Мала Захара се борила са салмонелом, немилосрдним непријатељем који је однео животе много беба и деце. Али љубав не познаје границе, а уз мајчину непоколебљиву оданост и стручну медицинску негу, Захара је упркос изгледима, изашла потпуно здрава из болнице наког дугог лечења.

Године 2006. Анђалина Џоли и Бред Пит су постали родитељи њиховог првог биолошког детета, Шајло Ноувел Џоли-Пит, која је покупила изванредну лепоту од оба родитеља. Џоли је приметила ову упадљиву сличност, поготово са Питом, која је Шајло разликовала од њене усвојене брац́е и сестара.

Фото:Профимедиа

 

Упркос томе што је увек желела своје дете, када су је питали о њеним осец́ањима према Шајло, Џоли је јасно ставила до знања да не жели да фаворизује своје биолошко дете у односу на усвојене. Њен инклузивни приступ је истакао да се породица гради на љубави, без обзира на крвно сродство. Џоли је такође отворено рекла да би била савршено срец́на да није имала сопствено биолошко дете. Признала је да, иако је тренутак када је Шајло видела по први пут након рођења био дивно искуство, то није засенило дубоку емоционалну везу коју је осетила када је први пут срела Захару.

Анђелина Џоли је рекла да су заједничка искуства бола и недац́а створила нераскидиву везу између ње и њене усвојене деце. Открила је: „Осец́ала сам много више према Маду, Захари и Паксу јер су они морали да се боре да преживе. За Шајло је деловала као да је привилегована од тренутка када се родила. Али свесна сам да морам да се уверим да не игноришем њене потребе, само зато што мислим да су други рањивији“, истакла је глумица.

Фото:Профимедиа

 

Анђелина Џоли је много више од обичне иконе познате по свом глумачком таленту, безвременској лепоти и задивљујуц́им појавама на црвеном тепиху. Она приказује суштину саосец́ајног људског биц́а, одане мајке и неуморног хуманитарца.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".