Мештани Лепосавића незадовољни су и одлуком власти у Приштини да Куртијев градоначелник Љуљзим Хетеми одатле обавља своју дужност.

У овом граду је јутрос исти призор као и претходних дана, осим што су се возила америчких војника престројила у колону ближе згради општине, а нешто су и удаљенији од обруча бодљикаве жице.

Два оклопна возила тзв. специјалних јединица косовске полиције јуче су се повукла иза зграде.

Мештани Лепосавића 11. дан мирно протестују окупљени испред бодљикаве жице, где се претходних дана одржавају Радничке спортске игре.

Због временских услова неке спортске активности у оквиру Радничких игара јуче су отказане, а за данас је планирана акција добровољног давања крви коју организује Црвени крст из Лепосавића.

Војници Кфора данас нису стационирани на раскрсницама у Звечану.

Од упада специјалних јединица Косовске полиције у просторије општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић прошло је 14 дана, а мештани Звечана настављају протест са захтевима да се специјалне јединице повуку и да се радницима омогући несметан повратак на радна места

Грађани захтевају и пуштање из притвора двојице ухапшених Срба Душана Обреновића и Радоша Петровића.

Припадници Кфора пре три дана су делимично уклонили бодљикаву жицу која се налазила на путу до општинске зграде и испред које су се претходних дана окупљали грађани, док је на улици остала метална ограда која раздваја грађане од припадника Кфора.

Жица је остала на споредним прилазима згради.

(косово онлине)

БОНУС ВИДЕО:

КЛИНЦИ ИГРАЈУ БАСКЕТ ИСПРЕД КОРДОНА: Кфоровци посматрали, али нису хтели да шутирају на кош

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".