Meštani Leposavića nezadovoljni su i odlukom vlasti u Prištini da Kurtijev gradonačelnik LJuljzim Hetemi odatle obavlja svoju dužnost.

U ovom gradu je jutros isti prizor kao i prethodnih dana, osim što su se vozila američkih vojnika prestrojila u kolonu bliže zgradi opštine, a nešto su i udaljeniji od obruča bodljikave žice.

Dva oklopna vozila tzv. specijalnih jedinica kosovske policije juče su se povukla iza zgrade.

Meštani Leposavića 11. dan mirno protestuju okupljeni ispred bodljikave žice, gde se prethodnih dana održavaju Radničke sportske igre.

Zbog vremenskih uslova neke sportske aktivnosti u okviru Radničkih igara juče su otkazane, a za danas je planirana akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Crveni krst iz Leposavića.

Vojnici Kfora danas nisu stacionirani na raskrsnicama u Zvečanu.

Od upada specijalnih jedinica Kosovske policije u prostorije opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prošlo je 14 dana, a meštani Zvečana nastavljaju protest sa zahtevima da se specijalne jedinice povuku i da se radnicima omogući nesmetan povratak na radna mesta

Građani zahtevaju i puštanje iz pritvora dvojice uhapšenih Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića.

Pripadnici Kfora pre tri dana su delimično uklonili bodljikavu žicu koja se nalazila na putu do opštinske zgrade i ispred koje su se prethodnih dana okupljali građani, dok je na ulici ostala metalna ograda koja razdvaja građane od pripadnika Kfora.

Žica je ostala na sporednim prilazima zgradi.

(kosovo online)

BONUS VIDEO:

KLINCI IGRAJU BASKET ISPRED KORDONA: Kforovci posmatrali, ali nisu hteli da šutiraju na koš

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".