Дистрибутерка грађевинског материјала Дајан Хендрикс остаје број 1 шесту годину заредом, са нето вредношћу од 15 милијарди долара. Међу осам новопридошлих су продуценткиња Шонда Рајмс и извршна директорка Инситроа Дафне Колер, чија фирма користи вештачку интелигенцију за бржи развој лекова.

Своју позицију на врху шесту годину заредом осигурава Дајан Хендрикс, моћна кућа која стоји иза царства дистрибуције кровова и зграда. Њен изузетан успех катапултирао је њено богатство на рекордних 15 милијарди долара, што је значајно повећање у односу на прошлогодишњих 12,2 милијарде долара. Под њеним вођством као председавајућег од 2007. године, АБЦ Суппли је забележио раст прихода од 25 одсто, достигавши импресивних 18,5 милијарди долара.

https://www.forbes.com/self-made-women/?sh=12b84e16d964

Друго место на листи заузима Џуди Лав, која је заједно са својим покојним супругом Томом основала „Лове’с Травел Стопс & Цоунтри Сторес“. Са процењеном нето вредношћу од 10,2 милијарде долара, допринос Џуди Лав успеху овог ланца продавница камиона је неоспоран. Том је преминуо у марту 2023. а њихови синови Грег и Френк су постали ко-извршни директори, обезбеђујући континуирани просперитет пословања који су неговали од 2014. године.

На Форбсовој листи најбогатијих жена се налазе бројне предузетнице, директорке, али и јавне личности Америке.

Најбогатија је дефинитивно Ријана, иако има само 35 година, а заузима 20. место на листи са имовином која се процењује на чак 1.4 милијарде долара.

Тејлор Свифт је одмах после Ријане, а њено богатство је 740 милиона долара.

За њима је и ријалити звезда Ким Кардашијан са богатством од 1.2 милијарде долара. Риз Витерспун има "само" 440 милиона, међутим, то је сврстава у најбогатије глумица.

Мадонино богатство се процењује на 580 милиона, док Бијонсе има 540 милиона долара. Занимљиво је да је Бијонсе проширила свој посао и на модну индустрију, слично је урадила и Ријана, а чак се и сестра Ким Кардашијан, Кајли Џенер, са само 25 година нашла на овој листи са вредношћу имовине од 680 милиона долара и тиме заузима 38. место.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".