Он је за Танјуг рекао да су до сада дефинисана два критеријума која ће бити опредељујућа за активирање Амбер алерт система и да је сада на реду усаглашавање са свим члановима тима, који имају обавезу да до петка доставе своје сугестије, како би се направили поткритеријуми са циљем да се олакша полицијским службеницима на терену, како би брзо могли да процене да ли постоји потреба за активирањем Амбер алерта. 

"Ми ћемо сутра имати разговор са Министарством информисања и телекомуникација, ту ће бити и представници владине канцеларије за ИТ и електронску управу. Сутра ћемо на том састанку договорити начин преношења информација до медија и до мобилних оператера," објаснио је он и додао да очекује да систем Амбер алерта заживи и пре 1. новембра. 

Андрић објашњава да ће медији имати обавезу од 1. новембра да када добију информацију о нестанку лица, у првих осам сати од пријаве нестанка на сваких пола сата објављују информацију о несталом лицу.

Информација о несталом лицу ће, како каже, бити генеричка, припремљена и послата медијима и  садржаће фотографију несталог лица, године старости, лични опис, место и време нестанка, опис одеће и обуће и број телефона на који грађани могу да пријаве ако примете нестало лице.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".