Представници меморијалног центра на Утоји, острву на коме је Андреас Брејвик убио 69 особа 2011. (и још осморо у Ослу), дошли су у Београд, сазнаје Курир.

- Предствници меморијалног ценра из Утоје допутовали су у Београд и сутра ће имати састанак у Влади Србије на коме ће разговарати о могућим решењима за реконструкцију ОШ "Владислав Рибникар" у којој је дечак (13) убио деветоро ученика и чувара. Будући да је Србију задесила страшна трагедија 3. маја и да је идеја да "Рибникар" настави да фукционише као школа, али и да треба сачувати сећање на жртве, српске власти замолили су представнике меморијала, архитекте, као и психотерапеуте који су радили са породицима жртава и преживелим тинејџерима, да дођу у Београд и да помогну, чему су се они одазвали - каже извор Курира.

Подсетимо, Курир је већ писао да ће почетком јуна у Београд доћи архитеткте које су пројектовале меморијални центра у Утоји и то тако што су изградили нови образовни центар, али и сачувале део кафеа у коме су неки млади убијени нетакнутим и тим есећање на жртве. Утоја је, иначе, острво у коме је камп омладине Лабуристичке партије и жртве су углавном били тинејџери.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".