On je za Tanjug rekao da su do sada definisana dva kriterijuma koja će biti opredeljujuća za aktiviranje Amber alert sistema i da je sada na redu usaglašavanje sa svim članovima tima, koji imaju obavezu da do petka dostave svoje sugestije, kako bi se napravili potkriterijumi sa ciljem da se olakša policijskim službenicima na terenu, kako bi brzo mogli da procene da li postoji potreba za aktiviranjem Amber alerta. 

"Mi ćemo sutra imati razgovor sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija, tu će biti i predstavnici vladine kancelarije za IT i elektronsku upravu. Sutra ćemo na tom sastanku dogovoriti način prenošenja informacija do medija i do mobilnih operatera," objasnio je on i dodao da očekuje da sistem Amber alerta zaživi i pre 1. novembra. 

Andrić objašnjava da će mediji imati obavezu od 1. novembra da kada dobiju informaciju o nestanku lica, u prvih osam sati od prijave nestanka na svakih pola sata objavljuju informaciju o nestalom licu.

Informacija o nestalom licu će, kako kaže, biti generička, pripremljena i poslata medijima i  sadržaće fotografiju nestalog lica, godine starosti, lični opis, mesto i vreme nestanka, opis odeće i obuće i broj telefona na koji građani mogu da prijave ako primete nestalo lice.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".