Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, јуче је после победе над Александром Ковачевићем (3:0) у првом колу Ролан Гароса, написао поруку подршке српском народу са Косова и Метохије.

Ђоковић је после меча на камери написао: "Косово је срце Србије. Стоп насиљу!".

Кренуло је са спекулацијама да би Србин могао да буде суспендован, наводно постојале су две опције. Прва је опомена за Новака и она би била у виду препоруке да се у наставку турнира уздржи од сличних порука. Друга је она која се односи на казну и то пре свега новчану, јер елиминација Ђоковића са Ролан Гароса, било би превише.

И сам Новак је рекао да га не занима да ли ће га казнити и да би опет поново исто. Дакле, потпуно је јасан став српског тенисера и да је ово вид подршке његовом народу у тешкој ситуацији кроз коју тренутно пролази.

Фото: Принтскрин/Еуроспорт

 

А сада су се огласили и челници Ролан Гароса и "убили" у појам све оне који мрзе Ђоковића и Србију.

- Нема званичног правила шта играч може, а шта не може да каже. Француска тениска федерација се више неће оглшавати овим поводом, нити ће покретати даље поступке - поручили су из Париза.

Закључили су случај Ђоковић у престоници Француске, а ми сада још више желимо да наш Новак подигне пехар у Булоњској шуми и смеје се западном свету.

Новак ће у другој рунди играти против Мађара Мартона Фучовича са којим се до сада састао пет пута и победио га је у свих претходних четири окршаја. Последњи тријумф био је баш у Паризу, али на мастерсу 2021. године када је Србин славио са 2:1.

БОНУС ВИДЕО:

ОНИ СУ НАШ ПОНОС! После Ђоковића, Јокићу уручено значајно признање

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".