Рођен је као Чен Конг-санг, што значи „Чен рођен у Хонгконгу“, а ово име су му дали родитељи, политичке избеглице из Кинеског грађанског рата.

Били су веома сиромашни, а славни глумац је једном приликом открио да су озбиљно размишљали о томе да га продају једном лекару Британцу за 200 долара како би преживели.

Кад су га родитељи уписали у Кинески оперски завод у Хонгконгу, строги интернат у којем су се старинским, окрутним методама учили певање, глума, пантомима, акробације и борилачке вештине, нису то учинили зато што су мислили да је дечак посебно талентован, него из разлога што су обоје нашли боље плаћени посао, као кувар и собарица у амбасади у Канбери, у Аустралији.

Јацкие Цхан

Одлучили су да се преселе, али нису смели са собом да поведу дете па су сина једноставно оставили у интернату. Џеки Чен имао је само шест година када су га родитељи, фактички, напустили.

„Био сам љут и огорчен. Сваког месеца остале су посећивали родитељи, доносили им храну, одећу, чарапе, а мене нико. Нисам мрзео мајку и оца. Али био сам дубоко несрећан“, испричао је Чен једном приликом за медије.

Фото: Профимедиа

 

Овде је он обучен за мајстора борилачких вештина, а са само 18 година опробао се у глуми. Уписао се у историју светске кинематографије, а посебно је занимљиво да већину опасних сцена којима обилују његови филмови изводи управо он. Каскадери му служе за сцене седења и ходања, како би за то време он могао да одмори.

Иначе, родитељи Џија Чена, Ли-Ли и Чарлс, имали су бурне животе.

Наиме, Чарлс Чен је неко време радио као шпијун, док је Ли-Ли Чен довођења у везу са шангајским подземлјем, а хапшена је и због кријумчарења дроге.

Она се и редовно коцкала и била је позната по томе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".