Певачица светске популарности данас је преминула у 83. години живота, а њен живот није био нимало лак. 

Рођена је у Тенесију као Ана Меј Булок, али се 1994. године преселила у Швајцарску. Тина се 2013. године и званично одрекла америчког држављанства и постала стална држављанка Швајцарске, а поседује некретнине и у Лондону и Келну.

Током 1986. године упловила је у љубавну везу са 16 година млађим немачким диригентом Ервином Бахом. Међутим, судбуносно "да" изговорили су тек  27 година заједничког живота.

Фото: Профимедиа

 

Колико воли своју супругу, Бах је показао и једним предивним гестом.

Тина је 2013. године доживела мождани удар након ког је морала поново да учи да хода, а суочила се и са бројним другим последицама. Највише су јој страдали бубрези који су радили на само 35 посто.

Започела је лечење хомеопатијом, а 2016. године дијагностикован јој је и рак дебелог црева који је морала да оперише. Следеће године бубрези јој скроз отказују, па је Бах одлучио да јој да бубрег: 

-Рекао ми је да не жели другу жену и други живот. Нас двоје смо срећни и учинио би све да што дуже будемо заједно. Шокирао ме је. Саопштио ми је да хоће да ми да свој бубрег. Била сам преплављена емоцијама. С обзиром на то да га волим, моја прва реакција је била да га одговорим од тако озбиљног и неповратног потеза. Он је млађи од мене. Зашто би преузео такав ризик само да старој жени омогући неколико година живота више? Шта ако једног дана буде имао проблем с преосталим бубрегом? Рекла сам му: ‘Драги, немој да се играш са својим животом. Мисли на своју будућност’. Ервин је био изричит: ‘Ти си моја будућност, одлучио сам'“, написала је она у аутобиографији „Моја љубавна прича“.
Трансплантација је обављена у априлу 2017. године.

-Најбољи тренутак био је кад је Ервин у колицима дошао у моју болничку собу. Некако је успео да изгледа добро, чак и лепо, и поздравио ме је пун енергије. ‘Здраво, драга’, рекао ми је. Била сам невероватно узбуђена и срећна што смо преживели. Након седам дана опуштена сам из болнице, Ервинов опоравак био је још бржи. У року од неколико седмица уживао је у чаши вина. Прошле године, око Божића, енергија ми се вратила. Али не покушавам да изазовем судбину, знам да је крај моје болничке авантуре далеко. Ипак, жива сам, обоје смо живи, ближи него што смо икада замишљали да ћемо бити, и то је разлог за славље. Након много година проведених у страху и болести уживам у срећи- описала је Тина овај тренутак.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: