Мајка глумца Миодрага Радоњића била је популарна у читавој Југославији.

Бранка Лолић је инструменталиста на хармоници, вокални солиста, члан хора "Краљица Наталија" и музички уредник у Телевизији Београд, а осамдесетих је била повезана са Лепом Бреном.

– Док се брат Марко и ја нисмо родили, мама је била веома успешна у музичком послу, била је првакиња хармонике старе Југославије. Много је радила по свадбама, чак је ишла на турнеје по Европи и Америци. Тих осамдесетих година њен менаџер је био чувени Рака Ђокић, који је тада заступао и Лепу Брену. Имао је само две клијенткиње, Брену и моју маму. Оног момента када се мама одлучила да оснује породицу, каријеру је оставила по страни и посветила се нама – испричао је Радоњић једном приликом за Информер.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Глумац је додао и то да је певао док је његова мајка свирала.

– Мама је често свирала хармонику или клавир, а брат и ја бисмо певали, нарочито на славама. Изводили смо народне пјесме од "Стани, стани, Ибар водо", па све до "Хеј, момци млади" групе Легенде, уз коју смо и ђускали – закључио је глумац.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Бранка је снимила 1984. године албум под називом "Заљубљена хармоника". Поред традиционалних кола на албуму се налазе и кола које је компоновао Миодраг Тодоровић Крњевац и Новица Неговановић, а са оркестром Љубише Павковића 1988. године снимила је албум са компонованим народним песмама.

БОНУС ВИДЕО: