Глумац Петар Божовић ретко говори о свом приватном животу, па тако многи не знају да је његова прва супруга била једна од најлепших глумица Југославије.

У питању је Марина Кољубајева коју многи памте по улогама у ТВ серији "Невен", потом у "Вага за тачно мерење", "Шта се зоди кад се љубав роди" и "Вишња на Ташмајдану", "Бољи живот", "Шешир професора Косте Вујића" и другим остварењима.

Фото: Инстаграм принтскрин

 

 

Марина је рођена 1950. године у Београду, у породици руског досељеника Евгенија и Српкиње Радмиле. 

Са 11 година је постала чланица драмске групе Радио Београда, где је провела пет година. Након тога је похађала балетску школу, а спремала је и пријемни испит за Ликовну академију. Међутим, изненада је пожелела да се окуша на Позоришној академији – три дана пре пријемног – и била је примљена.

Студирала је на београдској Академији за позориште, филм и телевизију у класи Миленка Маричића.

Многи су јој предвиђали сјајну каријеру, а са само 23 године, док је још била студент, добијала је улоге у позоришту и играла је у неколико комада у "Атељеу 212".

Иако је данас помало заборављена, 1970-их и 1980-их година је важила за једну од најталентованијих и најлепших глумица у земљи. 

Прославила се у горе поменутој серији "Невен", коју је добила убрзо након што је дипломирала.  У тој дечијој серији је тумачила улогу мађионичареве помоћнице Мице. 

Фото: Петар Милошевић

 

 

– Немојте погрешно да ме разумете, али мени се "Невен" много допада и слатко се смејем, као да нисам ја то снимала и као да не зна шта се све догађало – признала је она.

О њеном браку са Петром Божовићем се не зна много. Они су током свог брака добили сина Драшка. 

Иако ретко кад говори о свом приватном животу, славни глумац се једном приликом у интервјуу за Сторy осврнуо и прокоментарисао њихов брак. 

 

 

- Била је глумица и каријеру је отпочела у серији Невен која се недавно репризирала, а пошто је била трудна, у другом делу заменила ју је Неда Арнерић. Била је много лепа, путена, Рускиња Марина Кољубајева. Различито смо гледали на породицу, она је побацила наше друго дете уз моје противљење. Сматрао сам да брак и не постоји ако нема деце јер у том случају можемо цео живот и да се забављамо - рекао је својевремено глумац за "Сторy" .

Нажалост, Марина је преминула 2004. године када је имала само 54 године. 

Годину дана након смрти, њен и Петров син Драшко је добио ћерку Анђелију.

БОНУС ВИДЕО: