Неле Карајлић, некадашњи фронтмен "Забрањеног пушења", из Сарајева је отишао почетком деведесетих и у родни град није одлазио годинама. У међувремену је почео да свира са Емиром Кустурицом, а због стиха "Ко не воли Радована, не видео Ђурђевдана" својевремено је настао медијски хаос у региону.

Најблаже речено, Неле Карајлић у Сарајеву после рата, најблаже речено, више није био омиљена фигура. 

Ипак, 2015. године, више од двадесет година после одласка, Неле је дошао у Сарајево.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

Након што је на Јахорини, у Републици Српској, у фубруару 2015. године промовисао своју књигу "Фајронт у Сарајеву", Неле се спустио у престоницу БиХ.

Неле је с неколико пријатеља дошао у једну конобу у Сарајеву, а сарајевски Кликс.ба брзо је објавио фотографије Карајлића који је са друштвом био у закључаном објекту.

- Врата конобе су била закључана, а претпоставља се да је реч била о приватној забави којој је Карајлић присуствовао. Око пола сата простор у близини конобе осигуравала је полиција како би спречила евентуалне инциденте - објавио је тада Кликс.

 

Неле је касније проговорио о посети Сарејеву током једног телевизијског гостовања.

Рекао је да је одлучио да дође у град са пријатељима и покаже им Сарајево и да је у граду провео неколико сати. Био је, како је рекао, и на Кошеву које му се учинило као пустош. Неле је испричао да је, након што су изашли из аутомобила, срео двојицу младића који су га одмах препознали те да је одмах потом настао хаос.

Додао је да је из града изашао уз пратњу специјалне полиције те да су се портали ужарили од коментара препуних мржње према њему.

БОНУС ВИДЕО: