Ученици који још не могу да се врате у школу треба да имају оправдање, односно потврду родитеља, јер се, како поручују просветне власти, мора знати где је дете - у школи или код куће.

- Закључивање оцена није почело јер још није време, оцене ће бити закључене пред крај године - каже Игор Ђорђевић.

- Не било добро да се за сву децу прекине школска година закључно са 3. мајем, како тражи група родитеља. То не би било коректно према деци која желе да иду у школу, да поправе оцене, али и да буду са својим вршњацима, јер се тако осећају боље. Настава се одвија, часови су 30 минута, али нема контролних, писмених и пропитивања, одговара само ко хоће да поправи оцене. Ја се више плашим распуста, када та рањива деца буду сам на улици, или у стану уз компјутер, или када остану сами са собом па почну да размишљају о ономе што се догодило.

У школи је Просветна инспекцији која од пре два дана спроводи ванредни надзор, а то ће, каже Ђорђевић, потрајати десетак дана, што је и уобичајено по процедури. О смени директорке и суспензији педагога и психолога, што је захтев дела родитеља, није било речи.

- О томе се може разговарати док траје истрага - каже Ђорђевић.

- Смена директорке, као и суспензија школског педагога и психолога у овом моменту би биле погрешне, јер су ђаци на њих навикли и не усутручавају се да им се обрате.

И Драган Филиповић, начелник Школске управе Београд рекао је да у овом моменту нема тела које може да суспендује педагога и психолога. Како каже, педагога и психолога може да суспендује директор школе, а о смени директора одлучује министар просвете.

Филиповић је навео и да се о даљем одржавању наставе сваког петка разговара на педагошком колегијуму у "Рибникару".

- Они дају препоруку шта радити следеће недеље, тако ће бити до краја школске године - појаснио је.

- У току те недеље морамо да пратимо расположење деце. Нема строгог правила, ако је дете почело да долази, да мора да долази сваки дан.

БОНУС ВИДЕО: