Родитељи ученика VII/2 који су преживели и део родитеља страдале деце у масовном убиству у Основној школи "Владислав Рибникар" огласили су се саопштењем.

- Ми, родитељи VII/2 преживеле и део родитеља страдале деце у масакру 3. маја 2023. године, потписници захтева родитеља VII/2, демантујемо информације изнете у медијима. У недељу, дана 21. маја 2023. године, ни формално ни неформално, нисмо обављали било какве разговоре са било којим представницима који су дошли у школу наведеног дана, нити смо уопште били у школи тог дана. Имајући у виду наведено, у понедељак дана 22. маја 2023. године, демантујемо вести које преносе многи медији - наводи се у саопштењу.

- Родитеље нико није обавестио из школе или Министарства просвете да наша деца данас полазе на наставу часом физичког васпитања, а од сутра са часом географије. Једину информацију коју смо јутрос око девет часова добили преко једног родитеља је питање од терапеута наше деце да се изјаснимо да ли смо сагласни да наша деца данас имају час из физичког, без објашњења где би се час одржао, као и да ли је то део терапије коју наша деца похађају или је то почетак наставе - наводи се и додаје да тим у вези, родитељи преживеле деце из VII/2 истичу да њихова деца данас не крећу на наставу.

Такође, родитељи остају при захтевима прослеђеним надлежним институцијама.

БОНУС ВИДЕО: