Глумац Горан Султановић прославио се искључиво својим талентом и посебном харизмом која је одувек пленила, те је увек је важио за београдског шмекера, а срце му је освојила лепа балерина.

Фото: Оливер Бунић

 

 

Султановић је једно време био управник Београдског драмског позоришта, а од почетка своје вишедеценијске каријере до данас није се нашао у жижи скандала, већ је увек ширио дух Београда који лагано нестаје.

 

- Припадам генерацији где смо сви били исти. Нико није штрчао у материјалном смислу. Кад сам излазио из куће, нисам имао дилему где ћу: знало се да се друштво окупља на ћошку код Каленића, није било потребе да се договарамо - испричао је он, преноси "Хелло", па открио да је читавог живота, може се рећи, био на релацији Каленићева - Ђерам пијаца - Црвени крст.

- Дружио сам се са једном генерацијом Београда које више нема - рекао је у једном од ретких интервјуа Султановић.

Фото: В. Данилов

 

 

Горан не крије да није био један од одликаша током школовања, али је глуму завршио без имало муке и то у класи са Микијем Манојловићем, Предрагом Ејдусом, Аљошом Вучковићем, Марком Николићем...

У каријери је остварио на десетине улога, што пред камерама, што у позоришту, а оно што га поред глуме испуњава и мотивише је његова породица.

Деценијама је у срећном браку са бившом балерином, са којом има две предивне ћерке, које су му порариле и унуке.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Моја жена Иванка Живковић, ево већ три деценије Султановић, била је балерина. Имамо две ћерке, Јелену и Јовану. Старија је наследила ген од мене, па јој школа не иде бог зна како, отишла је у Лондон да заврши језик и да се самофинансира, а млађа студира права и ради у неком кафићу. Био сам врло несрећан што су одмах изабрале да раде, али сам и поносан јер је то њихова одлука и зато што неће да краду богу дане док се њихова мајка и ја грчимо - причао је пре десетак година славни глумац, а од тада до данас променило се само једно. Његове мезимице су одрасле и подариле му унуке.

БОНУС ВИДЕО: