Glumac Goran Sultanović proslavio se isključivo svojim talentom i posebnom harizmom koja je oduvek plenila, te je uvek je važio za beogradskog šmekera, a srce mu je osvojila lepa balerina.

Foto: Oliver Bunić

 

 

Sultanović je jedno vreme bio upravnik Beogradskog dramskog pozorišta, a od početka svoje višedecenijske karijere do danas nije se našao u žiži skandala, već je uvek širio duh Beograda koji lagano nestaje.

 

- Pripadam generaciji gde smo svi bili isti. Niko nije štrčao u materijalnom smislu. Kad sam izlazio iz kuće, nisam imao dilemu gde ću: znalo se da se društvo okuplja na ćošku kod Kalenića, nije bilo potrebe da se dogovaramo - ispričao je on, prenosi "Hello", pa otkrio da je čitavog života, može se reći, bio na relaciji Kalenićeva - Đeram pijaca - Crveni krst.

- Družio sam se sa jednom generacijom Beograda koje više nema - rekao je u jednom od retkih intervjua Sultanović.

Foto: V. Danilov

 

 

Goran ne krije da nije bio jedan od odlikaša tokom školovanja, ali je glumu završio bez imalo muke i to u klasi sa Mikijem Manojlovićem, Predragom Ejdusom, Aljošom Vučkovićem, Markom Nikolićem...

U karijeri je ostvario na desetine uloga, što pred kamerama, što u pozorištu, a ono što ga pored glume ispunjava i motiviše je njegova porodica.

Decenijama je u srećnom braku sa bivšom balerinom, sa kojom ima dve predivne ćerke, koje su mu porarile i unuke.

Foto: N. Fifić

 

 

- Moja žena Ivanka Živković, evo već tri decenije Sultanović, bila je balerina. Imamo dve ćerke, Jelenu i Jovanu. Starija je nasledila gen od mene, pa joj škola ne ide bog zna kako, otišla je u London da završi jezik i da se samofinansira, a mlađa studira prava i radi u nekom kafiću. Bio sam vrlo nesrećan što su odmah izabrale da rade, ali sam i ponosan jer je to njihova odluka i zato što neće da kradu bogu dane dok se njihova majka i ja grčimo - pričao je pre desetak godina slavni glumac, a od tada do danas promenilo se samo jedno. NJegove mezimice su odrasle i podarile mu unuke.

BONUS VIDEO: