Рашид је, као и његов брат Медо, који живи у Тузли и успешно се бави певањем, из првог Сакићевог брака са Велидом Милкић из угледне породице из Јање, код Бијељине.

Пре две деценије Сакић је усмртио у строгом центру Лознице, између Поште и улаза у „Ђачки ресторан“, најбољег друга из детињства. Осуђен је на вишегодишњу робију коју је издржао.

Још пре тога, Рашид је словио за жестоког момка. Спомињало се да има више 50 кривичних пријава против њега у локалној полицији. Отац је покушавао да и често успевао да му помогне, не жалећи ни новац да даје онима који су требали да припазе на његовог првенца, који су, међутим, дечака подстицали да настави по старом, како би извукли још пара…

Рашид носи име по Синановом оцу, који је био војни музичар.Одрастао је уз њега и недавно преминулу баку Ђулку, коју је много волео као и она њега.Док је био мали, докле је бака могла да утиче на њега, био је дечкић за пример у граду.

Фото: АТА имагес

 

 

Јако га је погодила и очева смрт, мада га Синан није посећивао у КПД „Забела“, где је робијао због убиства. За Синана је он био „тешка болна тачка“, како је славни певач често говорио, сматрајући да му је пружио све да иде правим путем. Уз то Рашид је имао глас „као славуј“, али певање није било његово интересовање.

Пошто су он и један његов пајтос, металним шипкама, претукли једног суграђанина, зарадио је притвор.На волшебан начин, из притвора, долази у стан, који му је Синан купио, и наставио је притворске дане, али уз наногицу.Једног дана, баца наногицу и бежи.Вероватно у БиХ, у Сарајево, где му се придружује и девојка из Лознице, која ће му у главном граду БиХ да роди сина.

Изненада се појавио у Београду и ухапшен приликом удеса и брзо је установљено да је за њим расписана потерница.Одведен је у затвор на издржавање казне, која му је управо требала да истекне, али је смрт, нажалост, била бржа….

Синана је то јако погодило, јер је, како каже, годинама „све што је куповао Рашиду то узимао и за његовог најбољег друга“. Синан је замерао истрази што се никад није позабавила, како је говорио, „чињеницом како је његов син добио хице у леђа и ко је то учинио у том догађају“.