Rašid je, kao i njegov brat Medo, koji živi u Tuzli i uspešno se bavi pevanjem, iz prvog Sakićevog braka sa Velidom Milkić iz ugledne porodice iz Janje, kod Bijeljine.

Pre dve decenije Sakić je usmrtio u strogom centru Loznice, između Pošte i ulaza u „Đački restoran“, najboljeg druga iz detinjstva. Osuđen je na višegodišnju robiju koju je izdržao.

Još pre toga, Rašid je slovio za žestokog momka. Spominjalo se da ima više 50 krivičnih prijava protiv njega u lokalnoj policiji. Otac je pokušavao da i često uspevao da mu pomogne, ne žaleći ni novac da daje onima koji su trebali da pripaze na njegovog prvenca, koji su, međutim, dečaka podsticali da nastavi po starom, kako bi izvukli još para…

Rašid nosi ime po Sinanovom ocu, koji je bio vojni muzičar.Odrastao je uz njega i nedavno preminulu baku Đulku, koju je mnogo voleo kao i ona njega.Dok je bio mali, dokle je baka mogla da utiče na njega, bio je dečkić za primer u gradu.

Foto: ATA images

 

 

Jako ga je pogodila i očeva smrt, mada ga Sinan nije posećivao u KPD „Zabela“, gde je robijao zbog ubistva. Za Sinana je on bio „teška bolna tačka“, kako je slavni pevač često govorio, smatrajući da mu je pružio sve da ide pravim putem. Uz to Rašid je imao glas „kao slavuj“, ali pevanje nije bilo njegovo interesovanje.

Pošto su on i jedan njegov pajtos, metalnim šipkama, pretukli jednog sugrađanina, zaradio je pritvor.Na volšeban način, iz pritvora, dolazi u stan, koji mu je Sinan kupio, i nastavio je pritvorske dane, ali uz nanogicu.Jednog dana, baca nanogicu i beži.Verovatno u BiH, u Sarajevo, gde mu se pridružuje i devojka iz Loznice, koja će mu u glavnom gradu BiH da rodi sina.

Iznenada se pojavio u Beogradu i uhapšen prilikom udesa i brzo je ustanovljeno da je za njim raspisana poternica.Odveden je u zatvor na izdržavanje kazne, koja mu je upravo trebala da istekne, ali je smrt, nažalost, bila brža….

Sinana je to jako pogodilo, jer je, kako kaže, godinama „sve što je kupovao Rašidu to uzimao i za njegovog najboljeg druga“. Sinan je zamerao istrazi što se nikad nije pozabavila, kako je govorio, „činjenicom kako je njegov sin dobio hice u leđa i ko je to učinio u tom događaju“.