"БЕОГРАД плус" је назив новог система јавног превоза у престоници, који данас представља градоначелник Александар Шапић.

Од сутра, суграђани ће моћи да шаљу СМС са текстом карте на 9011.

За дневну карту од 90 минута за зону А укуцава се текст карте А90, за  Б Б9 и Ц за обе зоне Ц90 на 9011.

Куповина дневне карте за зону А подразумева да се пошаље СМС са текстом А1 на 9011, за зону Б шаље се Б1 на 9011, а за обе зоне Ц1 на 9011.

Фото: Студио Б принтскрин

 

 

За недељну карту шаље се А7, Б7 или Ц7 (у зависности од жељене зоне) на 9011.

Месечна карта путем смс може се купити тако што се укуца А30, Б30 или Ц30 и пошаље на број 9011.

Цена дневне карте за А и Б зону су 50 динара, а за обе 100 динара.
Дневна карта за А и Б зону кошта 120 динара а за обе 150 динара.
Месечна карта за А и Б зону биће 2.200 динара.

Градоначелник Београда Александар Шапић представио је нови систем градског превоза.

Фото: Студио Б принтскрин

 

 

На прес конференцији, градоначелник Шапић је представио нови начин наплате карата за јавни превоз путем СМС порука који ће стартовати већ сутра.

- 13.04 смо раскинули уговор са претходном фирмом, требало је да се сачека 7 дана да одлука буде правоснажна.Потом формализација тога чиме смо се бавили. Сада када Град буде контролисао цео систем, имаће у виду какви су све пропусти.

Осмишљавање новог система наплате ће бити СМС-ом и у будућности преко апликације. Моћи ћете да купите карту и у папирној форми. 

- Овај систем смо назвали Београд плус, он је до сада био Бус Плус. Моћи ће да се пошаље СМС са текстом карте на 9011 - рекао је Шапић.

Моћи ће да се улази на сва врата у аутобусу, а аутобуси ће имати и ГПС и грађани ће имати информацију за колико стиже аутобус. Додао је дошло до снижења месечна карте са 2.500 на 2.200 динара за две зоне.

Такође градоначелник је приказао и која ће то бити продајна места ЈКП "Наплата превозне услуге", за папирне карте.

Фото: Студио Б принтскрин

 

 

Сви пензионери ће имати такозвану "доживотну картицу". Они ће само једном морати да је изваде и неће морати да је продужавају и моћи ће да је изваде у свакој општини. Сви преко 65 година већ од сутра могу да иду да ваде картице на брендираним продајним местима. На лицу места ће се израђивати фотографија и за пар минута ће бити израда персонализоване картице. Овако ће изгледати картица:

Како је рекао градоначелник Београда, свако ко има годишњу карту, долази са њом на продајно место и добиће нову, а они који имају месечну важиће им до јуна месеца.

БОНУС ВИДЕО: