Наиме, Д.П (35) и његова супруга Ј.Д.П (33) остали су затечени и разочарани када су јутро након свадбе одржане у једном београдском локалу, схватили да у кутији за дарове, фали пар честитки, и то од њима најдражих људи - кумова и најбољих пријатеља.

Како је објаснио Д.П, свадбу су правили у једном од локала на подручју Београда, и када би га неко питао, имао би само речи хвале за сам провод и сам ресторан, ипак, наводни нестанак новца покварио је сам утисак свега.

"Све је било идеално, као што смо и замислили. Позвали смо око 170 нама блиских гостију. После венчања у цркви, упутили смо се у тај ресторан где нас је око 16 часова чекао матичар. Супруга и ја смо као младенци добили апартман, што је иначе и пракса, где смо могли да одморимо, припремимо се за славље у сали", почео је причу Д.П.

Фото: Профимедиа

 

 

Један потез скупо их је коштао.

Ипак, један погрешан потез, скупо их је коштао. Наиме, пре првог плеса, Д.П и његова супруга одлучили су да кутију са ковертама ставе управо у тај апартман, сматрајући да је то најбезбедније место да сместе новац.

Не сумњајући у своје госте, овај пар, желео је ипак да се заштити од других непознатих људи који су боравили у другим салама истог локала. Такође, како тврди Д.П. добили су и зелено светло од шефа сале, да кључ од апартмана има једино он сам, те да не брину за саму безбедност свега онога што се у апартману налази.

"Узео сам кутију са ковертама и ушао у апартман. Човек сам који памти детаље, те знам да сам кутију поставио на столици у ћошку због неке безбедности да је што даље од врата. Да напоменем да нисам пио, јер сам желео да тај дан буде најлепши, да га запамтим како треба а и да се посветим својим гостима, дакле, знам где сам кутију оставио", био је јасан Д.П.

Кључ код шефа сале - кобна грешка

Фото: Профимедиа

 

 

Након што га је шеф сале упорно убеђивао да копија кључа од апартмана не постоји и да мора да остане код њега Д.П. је на тренутак захтевао да ипак он сам добије кључ, међутим, како каже, попустио је и оставио га да буде у рукама шефа сале.

Што ће се касније, по његовим тврдњама, показати као кобна грешка.

"Супруга и ја смо како то обично бива на самом почетку славља, плесали свој први плес. Након плеса и након неких 45 минута од моје последње посете апартмана, ја сам поново отишао до њега како бих оставио још неке коверте, јер су неки гости стигли касније. Када сам ушао, одмах сам приметио да кутија није онаква какву сам је оставио. Поклопац уопште није био на месту на ком је првобитно био. Али помислио сам да је можда супруга улазила да остави још неке коверте па је у брзини отворила... Оставио сам те коверте, вратио се у салу и славио, рекох 'ајде нећу да размишљам о глупостима, једном се женим", испричао је Д.П.

Славље је текло баш онако како је овај пар и замишљао, те је, како је дошло време за плаћање, желевши да покажу поштовање због услуге која је била на нивоу, овај пар власника ресторана и частио.

"Како се ближило крају, и како је било време за плаћање, ја сам власнику ресторана платио све у кешу и решио да га частим одређеном сумом. Нико од нас није могао да посумња у нешто. Чак нас је власник свуда хвалио тог дана како смо се у свему сложили и нисмо правили проблеме", рекао је Д.П. који је објаснио да је за само плаћање подигао новац у банци, не желећи да се бави поклонима и ковертима исту ноћ, него да ће једноставно коверту отворити са супругом код куће.

Међутим, ујутру након свадбе, супруга и он отворили су кутију, а када су видели о чему се ради, остали су шокирани.

"Након свадбе смо стигли кући касно, рекох жени да је боље да кутију отворимо ујутру, што смо и урадили. Међутим када смо видели да фале 4 коверте, само смо се погледали и знали да нас је неко покрао. Јер то су били поклони од наших кумова и њене најбоље другарице. То су биле да кажем "масне" коверте, објаснио је Д.П.

"Пропао сам у земљу од срамоте"

Пре него што су се одлучили за следећи корак - полицију, овај пар желео је у потпуности да буде сигуран да није неки неспоразум и да није неко од кумова или других пријатеља направио шалу на њихов рачун.

"Тог дана звао сам своје кумове и пријатеље, замислите то, пропао сам у земљу од срамоте када сам морао да их питам колико су тачно ставили у коверту и које су то новчанице биле. Рецимо неко је дао две новчанице од 100 евра, него пар новчаница од 50€, све сам морао да знам због полиције" - признао је Д.П.

Убрзо затим, отишао је и до самог локала, где је затекао власника, шефа сале и друге раднике. Након што им је објаснио у каквој ситуацији се нашао, тврди да није наишао на разумевање. Притом, шеф сале је тог дана променио причу о историји кључа.

"Када сам предочио све власнику, наравно тврдио је да ништа не зна о томе, сваљивао кривицу на моје пријатеље и нудио ми 200 евра ако ће то да ме утеши. Наравно нисам узео... Онда је шеф сале одједном одлучио да проговори те рекао да у апартман нико није улазио сем његове жене која је у неком тренутку желела да га очисти. Ту ми је делом све било јасно. Ја га питам 'чекај бре брате па ти рече у тај апартман не улази нико сем нас и да кључ нема нико сем тебе, каква сад жена', на шта је он одговорио да га ипак даје жени због чишћења. Онда је додао да је због неког посла кључ чак морао да остави и на рецепцију. Био сам тотално збуњен, јер ми његова прича није пила воду", објаснио је Д.П који је додао да се срео и са женом шефа кухиње, за коју тврди да није била изненађена његовом причом, јер ју је мимика лица наводно, одавала да зна нешто више о томе.

Када су у питању саме камере, Д.П. је рекао да сама свечана сала поседује камере, ипак у апартману нису инсталиране.

На крају случај ипак пријавили полицији.

Фото: Профимедиа

 

 

 

Након негодовања пристуних у ресторану, Д.П је са супругом одлучио да случај пријави полицији, уз чију помоћ верује да ће истерати правду.

На питање да ли сумња у још неку особу, можда госта, родбину, рекао је следеће:

"Верујте ми да не. Просто знам да нико са славља не би то урадио. Бирам своје пријатеље и све их знам више од 10-15 година. Ма неки би ми више помогли него најрођенији. Глупо је да у неког уперим прст, али су му шеф кухиње и његова жена сумњиви, а можда је и сам власник умешан", закључио је Д.П додавши да је и њему криво због целе ситуације, јер како је објаснио, нема замерке на сам ресторан у виду услуге и њиховог односа према гостима. Међутим, немила ситуација која се десила покварила је цео доживљај.

С друге стране ресторан је имао коментр.

 - "Не бисмо ми никакву изјаву за сада давали, полиција је била, она је упозната...ипак нека се све то утврди да се тако и десило, па ћемо видети даље. А и да вам кажем, младожењи је ту ноћ нађен новчаник на улици, тако да... хм, има ту свега још неразјашњеног".

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".