Један корисник Фејсбука објавио је фотографију бескућника и уз њу написао причу о томе како је остао без дома и том приликом позвао кориснике друштвених мрежа да Ивану помогну.

Текст који се шири интернетом, и који је освануо и на Инстаграм страници "moj__grad_beograd" преносимо у целости:

"Чуо сам скоро причу о човеку који је уложио новац у посао који је брзо пропао. Како је дуг био велики, остао је без стана и свега материјалног, а жена га је оставила. Улица је била једина опција. Помислио сам: "Па ово може да се догоди свакоме." У једном тренутку имаш где да спаваш, шта да поједеш и где да се окупаш, у другом све то изгубиш. Понесеш нешто ствари и то је то.

Иван са фотографије није тај човек који је започео бизнис, његова је прича тужнија. Када је био дете убили су му оца испред његових очију, а сестру злостављали. Од тада је без дома.

Иван је 82. годиште и желео би да покуша, желео би да ради. Радио је као тесар, зна тај посао, и волео би да на неком градилишту ради као помоћник (или било који други посао). Проблем је што нема где да се окупа, нема контакте, нема телефон. Каже да људи због његовог изгледа мисле да је пијанац, али да не пије.

Ја му можда могу пронаћи место где би радио, а свакако и ако неко од вас има неку опцију нека се јави. Најважније је следеће - ако бисмо овом човеку пронашли смештај на барем 10, 15 дана, то би му могло променити живот.

Ми смо му однели гардеробу, постељину, јастук, нешто хемије, свакако би значило и ако би неко од вас имао нешто од тога. Оно што му је још потребно су патике, било какав мобилни телефон и најважније... место боравка до прве плате, када ће и сам моћи да изнајми стан.

Иван се налази у улици Војводе Степе у Београду, и на семафору на Трошарини (где пролази аутобус 33) моли пролазнике и возаче за по који динар. Ако имате било шта од наведеног за њега, јавите се у коментару или у инбоx, а можете и њему лично однети.

Иван са фотографије смо ти и ја, само су наше околности биле срећније.

Поделите објаву - урадимо колико можемо да човек добије шансу."

У коментарима на текст јавио се велики број Београђана који су спремни да помогну.

БОНУС ВИДЕО: