Боби, португалски пас који је у фебруару проглашен најстаријим псом на свету у Гинисовој књизи рекорда, прославио је у четвртак свој 31. рођендан.

Бобијева породица планирала је суботњу рођенданску забаву у његовој кући у Конкеиросу, селу на југу Португала, саопштено је из Гиниса, преноси Си-Ен-Ен.

Претходно је његов власник Леонел Коста рекао Гинису да ће то бити веома традиционална португалска забава, којој ће присуствовати више од стотину људи, а наступиће и плесна трупа, наводи се у саопштењу.

Коста је рекао да Боби ужива велику пажњу откако је понео титулу најстаријег пса на свету, као и да много новинара и људи из целог света долази да се слика са њим.

Он је додао да је пас доброг здравља и да је недавно било на прегледу због стреса услед честих посетилаца и фотографисања. Боби је раса португалског овчарског пса, а према речима његовог власника, последњих година отежано хода и ослабио му је вид.

Коста је дуговечност свог пса делимично приписао мирном окружењу у којем живи. Поред тога што је најстарији пас који тренутно живи, Боби је, према Гинисовој књизи рекорда, и најстарији пас икада.

БОНУС ВИДЕО: