Џони Логан се први пут на Евровизији појавио 1980. године у Хагу, када је однео победу певајући "What’s Another Year?".

Потом је наступио након седам година и тријумфовао са песмом "Hold Me Now", која је 2005. године изабрана за трећу најбољу песму у историји Евровизије.

- "Hold Me Now" је песма којој сам ја аутор, издавач и извођач, стога је притисак био огроман. Сећам се да сам после победе отишао у хотелску собу и у купатилу ронио сузе сатима. Питао сам се зар је стварно то то - изјавио је једном приликом Логан.

- Схватио сам да је победа нешто што сам желео, али није све што је могла да буде. Победа је испунила рупу коју осећам у себи, али ако цело твоје биће живи музику, она не може никад да буде испуњена, само привремено док поновно не затражи да се испуни музиком - додао је певач.

Двапут је сарађивао с Линдом Мартин, а једна од њихових сарадњи Ирској је 1992. године донела четврту евровизијску победу песмом "Why Me".

Победничку песму на такмичењу у Шведској отпевала је Мартин, а Логан је потписао музику и текст.

Данас је 68-годишњак и живи у Ешбурну у Ирској са супругом Ајлис Шерард, која је учитељица. Имају троје деце, Адама, Џека и Фионни, а од пре има и ћерку Робин са турском плесачицом и глумицом Бурсин Орхон.

Ретко даје интервјуе јер је, како тврди, често био погрешно цитиран.

БОНУС ВИДЕО: